Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika zlomky

Od: ek odpovědí: 8 změna:

kolik činí 3/5 a 2/5 z 23,

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xondra
hodnocení

2x
Když je písmeno "z" počítá se příklad jako násobení. tzn za Z vyměnit krát

hodnocení

1x

3/5 z 23 je 3/5 krát 23 = 13,8

2/5 z 23 je 2/5 krát 23 = 9,2

hodnocení

1x

Zdravím.

Konkrétně k dané otázce si dovoluji učinit poznámku: Když už vypočtu, že 3/5 z 23 je 13,8 tak pohodlnější výpočet zlomku 2/5 z 23 se mi jeví těch 13,8 odečíst od celku 23 a zbydou mi hledané 2/5 (3/5+2/5=5/5, tedy celé číslo 23)...

hodnocení

0x

Zdravím.

Skutečně, jak už tady bylo uvedeno, lze místo z dát znaménko krát - tedy za jedno písmeno jednu tečku. Za další mnemotechnickou pomůcku bych považoval způsob výpočtu vlastně opačného příkladu, tedy jak ze zlomku vypočítat celek: Např.: Urči celek, jestliže jeho 6/7 je 24. Slovo je má dvě písmena - tedy dvě tečky (děleno). U násobení na pořadí činitelů nezáleží, u dělení musíme jako první uvést to číslo 24, tedy 24 : 6/7 ( 24děleno zlomkem 6/7)...

dominikbnp*
Dobrá pomůcka pro ty, kteří vůbec netuší, která bije.

tajemney*
hodnocení

0x

Doporučuju aplikaci Photomath, táhle aplikace je k tumuhle určena a je super *smich*

photomath je jen na mobilu, na počítači znám geniální web Wolfram Alpha. Kromě toho, spoustu výpočtů zná i sám Google.

priklad1*

Já to dokážu spočítat i bez Photomath a Wolframu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]