Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřeboval bych poradit s hádankou:Astronaut nasbíral na planetě horniny a roztřídil si je do tří sáčků. 1.vyvřelé,2.usazené,3.přeměněné. Když spěchal rychle do rakety, aby mu ve skafandru nedošel kyslík, popisky se mu všechny spřeházely. Kolik kamenů a z kolika sáčků je bude muset vytahovat ven? Nesprávné popisky měly všechny. Předem děkuji mnohokrát.
?
To je snad jasne.
Musi vytahnout ze 2 sacku vzdy alespon 1 kamen.
Tim zjisti obsahy dvou sacku, treti uz si domysli.
Pokud rozumím zadání, tak si myslím, že stačí zkontrolovat jeden sáček. Je tam ještě podmínka, že popisky jsou všechny špatné, takže například ve druhém sáčku není to, co měl v kontrolovaném, ani to, co je na něm napsáno.
doplněno 04.10.10 22:18:Ještš doplním, co jsem si uvědomil dodatečně: jestliže na druhém sáčku je napsáno to, co jsem si vytáhl, tak mi to dává vlastně pro jeho obsah ještě dvě možnosti, protože ze zadání je vyloučena jen jedna; naštěstí to zachrání ten třetí sáček.
Jistě správný logický postup. Jenže tak jak je popsán průběh děje není ničím zajištěno, že výsledný stav nastal tak, jak je definován. Myslím tím, kdo zjistil že všechny polepky jsou špatně.
No třeba měl ten astronaut selektivní paměť, vybavilo se mu , že žádný sáček neoznačil správně, ale za boha si nevzpomněl konkrétně, jak který. Jinak už bych opravdu hlasol¨val za chyták, i když z jiných důvodů, ono by to mohlo být sci fi a odehrávat se v budoucnosti.
Lidi to je jen chyták, pozemšťan ještě na žádné jiné planetě než je Země nebyl, tak co by sbíral.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.