Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Geologická stavba

Od: krysto odpovědí: 5 změna:

Jaký je rozdíl v geologické stavbě Českého masivu a Západních Karpat? Dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Tady stačí jen znát horniny,které se tu nachází-.

V Českém masivu jde o pozůstatky staré sopečné činnosti.V karpatech zase usazeniny starých moří,tedy vápenité usazeniny,

hodnocení

0x

Chápu, že někdo nerozumí matematice, fyzice, chemii apod. Ale nechápu, že mladý člověk ovládající PC a internet, si neumí dát do Googla "geologie český masiv" a "geologie západní karpaty". Porovnat rozdíly je pak jednoduché.

No, ale ono je pohodlnější, když to někdo udělá za tebe, že?

doplněno 28.04.20 08:49:

Pokud sem vložíš co jsi o geologické stavbě obou celků našel, jsem ochotný ti na ty rozdíly ukázat.

krysto
hodnocení

Omlouvám se, ono jde o to, že já zrovna tohle porovnávání neumím. Ať mi věříš nebo ne, už hodinu sedím nad učebnicí a na internetu jsem hledal. Celkově se v geologii nevyznám a i ve škole jsem vyhledával pomoc u ostatních, když jsem si nevěděl rady. Možná je to ostuda, ale za vážnou odpověď bych byl moc vděčný.

jaj*
hodnocení

0x
U kazdyho je popis vzniku, kdy a jak, kde se nachází, jaké jsou oblasti a členění, jaké jsou horniny, jaka je rozloha, jaké jsou vrcholy, nejvyšší vrchol, ZK je provincie, a český masiv nevím co přesně... na internetu toho je hodně.

Západní Karpaty i Český masív jsou geomorfologické celky. ZK jako provincie je totální nesmysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]