Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Indukované napětí

Od: simon* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pan učitel nám na fyziku zadal pracovní list s otázkami, ale s touto si nevím rady, žádné poznámky k tomu nemáme, takže jsem všechno ostatní musel hledat na internetu. Nedokázal by mi prosím někdo poradit s touto otázkou?

Maximální hodnota indukovaného napětí v závitu vznikne pokud je:

a) plocha závitu kolmá k indukčním čarám magnetu

b) plocha závitu rovnoběžná s indukčními čarami magnetu

c) plocha závitu natočená v úhlu 45° k indukčním čarám magnetu

Správně může být jedna nebo více odpovědí

Moc by mi to pomohlo, děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

janda
27.04.20 13:30
hodnocení

.

host
hodnocení

0x

Podívejte se na obrázek indukce v cívce

doplněno 27.04.20 14:16:

v jakém směru je plocha závitů cívky vůči magnetickému poli magnetu zasouvanému do cívky. Na podobném principu pracují i rotační elektrické stroje - dynamo apod.

hodnocení

0x

Zdravím.

Indukované napětí na jednom závitu závisí na tom, jak rychle a jak moc se změní počet mag.indukčních čar, které procházejí tímto závitem. Protože k největší změně v počtu indukčních čar, které procházejí závitem dochází při pohybu z polohy, kdy plocha závitu je rovnoběžná s indukčními čarami, je správně odpověď b. Pozn.: Při pohybu z polohy, kdy je plocha závitu na indukční čáry kolmá je změna v počtu procházejících indukčních čar minimální - minimální je i indukované napětí...

111®
hodnocení

0x

tady máš odkaz na stránky základů elektrotechniky a v druhé polovině stránky je pohyb vodiče v mag. poli permanentního magnetu tak se přiuč ... telefon.unas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]