Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna kantora

Od: catty odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,,, mám takovou prosbu jestli by mi někdo neporadil. Dcera chodí do druhé třídy, vlastně už jsme od zavreni školy spolu doma a učíme se... A naše paní učitelka nám napsala, že bohužel od září bude mít dcera jinou třídní... Stávající nám odebere a předá jí prvnakum. Nikdo z našich rodičů, ale nesouhlasí, protože při takhle těžké situaci ještě dětem měnit třídní,, když se s nimi učí na dálku.. Až půjdou do třetí třídy, tak stejně budou děti muset probrat zpětně i druhou třídu. Každé dítě je jiné a má různé potřeby. Naše učitelka děti zná, má je okoukane, pokud by je měla ona od září,, doprobere s nimi látku z druhé třídy a může navázat na třetí třídu. Děti mají dostat úplně novou učitelku bez praxe. A teď než se s nimi seznámí a každého než pozná, nějakou dobu potrvá a ještě s nimi probrat látku z druhé třídy.. Nezdá se nám to jako rodičům správný krok. Psaly jsme i řediteli, ale on napsal, že nemůže dát novou učítelku bez praxe do první třídy... Přitom nechápu proč,, když děti v první třídě teprve budou vše poznávat a seznamovat se a nová učitelka by si je,, vychovala,, ke svému. Ale raději se rozhodne, že učitelka která má nějaký vztah s našimi dětmi, zná je i jejich nedostatky, raději vezme a přesune ji k prvňákům... Máme jako rodiče šanci nebo myslíte, že je to ztracené? Díky všem za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Čemu se tak divíte, je to zcela běžné 1tř. jedna kantorka a ta točí jen 1tř. 2tř. to stejné a i 3. Od 4. tř. kantor na každou učební látku jiný. Tak to má vnučka, trauma s toho nemá žádné.

lidus*

Můžete zkusit zřizovatele ale šanci vidím žádnou.

hodnocení

2x

Máme jako rodiče šanci nebo myslíte, že je to ztracené?
Ředitel Vám už vyrozumění dal. Co chcete podnikat dále? Psali jste původní paní učitelce? Můžete zkusit zástupce ředitele..., ale ten Vás stejně asi odkáže na ředitele.

Já měla stejnou učitelku 1. a 2. třídu a i když nebyla situace taková, jaká je teď, také mi to připadalo divné, ale zvyknout se dalo. Brácha měl jednu učitelku v první třídě, od druhé už jinou.

liska5
hodnocení

1x

Co si pamatuji u svých dětí i vnoučat, první a druhou třídu měla jedna učitelka, a v třetí a čtvrté třídě měli jinou. Tak to chodí a děti si zvyknou. V životě budou muset skousnout mnohem horší věci. To, že ta nová nemá praxi, neznamená, že s ninmi nebude učivo opakovat a že to neumí nebo nemá k dětem vztah.

Ony ty učitelky to v zákulisí spolu řeší. Sedí nad tím a předávají si, co probrat a jak. Jde jim o stejnou věc.Tyhle prvostupňařky jsou zpravidla takové maminky a s dětmi to umí.

Neřešila bych to před dětmi, a vůbec nijak dramaticky. Tím bych vnášela dětem do hlaviček nějaké pochybnosti nebo odpor. Ten teď vůbec není žádoucí. Poslouchat budou, ať mají kohokoliv, a měly by se těšit a ne obávat.

id
hodnocení

1x

Nehledejte problém kde není. Také by se mohlo stát, že stávající učitleka dlouhodobě onemocní a děti budou mít v druhé třídě třeba hned 3 suplující učitele. Učitelka bez praxe v žádném případě nemusí být horší než stávající učitelka, možná vás překvapí a budete si jí chválit.

Jste s dítětem doma a dítě z 1. stupně ZŠ v pohodě naučíte vy doma tak, aby si v září jen látku zopakovalo ve škole.

leva
hodnocení

0x
Mám také děti na základní škole a náhodou nám ve druhé třídě také měnili učitele. Po dvou letech od změny kantora děti ani rodiče žádnou újmu nemají. Řešíte co řešit není třeba a dokonce ani řešit nemáte, protože ředitel školy ví nejlépe proč se tak rozhodl.

ccc*
hodnocení

0x

Na Tvym místě bych šel do školy za ní Tvou dceru, aby se moc neunavila a neudělala si bebíčko. A ve dvaceti za ní do práce si sednout. To nemyslíš vážně, dcera si na to vše zvykne a nebude závislá na cizí pomoci, protože je tak naučená.

lidus*

Nebuďte zlej, každý rodič hledá pro své dítě to co považuje za nejlepší. Já měla na ZŠ za hluboké totality jednu kantorku od 1 do 5tř, teprve v 6tř, byl třídní až do 9 a na každý předmět jiný kantor. Myslím, že to bylo lepší než kantory měnit.

catty
hodnocení

Ccc,, díky za radu,,, :)
ccc*

Lidus - já na paní nechci být zlej. Ale podle mého názoru nemá moc smysl dětem umetávat cestičku. Lepší je, když si hodně věcí udělají sami a naučí se tak víc, než když to za ně někdo udělá a oni se pak na to spoléhají. A změna učitele pro dítě nic neznamená. Stačí je jen podržet, ale pomáhat jim moc zase škodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]