Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina , Jak se jí naučit

Od: alexkawaii* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den jsem v 7. Třidě a nejde mi vůbec němčina a kvůli tomu mě ani nebaví potřebuji pomoc jak se jí naučit lehce abych nezaostával...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prestik*
hodnocení

3x
Podíval se na tuto stránku a pak už to půjde jako po másle. Případně ještě sem. Němčina má obšírné základy, které je nutno se naučit. Bez toho to prostě nejde. *placni*
alexkawaii*
hodnocení

Mockrát děkuji za vaší ochotu a pomoc

hodnocení

3x
Já měl totéž se španělštinou, i když je mnohem lehčí než němčina. Ani za boha jsem ji nechápal.
Možná bys mohl zkusit koukat na německou fotbalovou ligu, v originále, pouštět si třeba Rammstein apod.
Nějakým biflováním a sezením nad knížkami si ji jen více znechutíš.
Ale může se stát, že to ani tak nedáš. Tak to prostě je, ne každý má nadání pro vše.
prestik - jo, to je dobrá motivace:)
alexkawaii*
hodnocení

Také děkuji zkusím to a doufám že mi to alespoň trochu pomůže.

liska5

Člověku pomůže i motivace. To, když ví, že tu němčinu bude opravdu potřebovat. Nejdřív, když jsme jezdili k moři tehdy do východního Německa. Slovník a konverzaci s sebou, aby člověk našel, kdy mu jede loď, nevlezl, kam nemá, objednal si večeři, nakoupil správně potraviny a "pokecal" s německýma klukama. Pak později, asi po 20 letech jsme pronajímali právě Němcům. Nejenže jim říct, co vše s ubytováním souvisí, ale večer se často společně sedělo, grilovalo a probíralo se všechno od fotbalu, školství a přes vaření po politiku. Později jsem se projížděla po Švýcarsku na kole a člověk je daleko klidnější, když ví, že by se domluvil, kdyby se něco přihodilo. Je překvapivé, kolik toho v té hlavě zůstane. Jako důchodce jsem cestovala vlakem ze záp. Čech v kupé s mladou Němkou. Jela se poprvé podívat do Prahy, a prokecaly jsme celou cestu.

Vnukům jsem koupila takové ty obrázkové slovníky. Na cestách je kolikrát jedno, jakou koncovku a ve kterým pádě, ale mít slovní zásobu a nebát se mluvit.

hodnocení

0x

Ono taky záleží jaký máš vlohy/dar a předpoklady pro učení se cizích jazyků.S tím nic neuděláš.Někomu to jde samo někdo se trápí.

Já třeba žil asi 8 let v Rakousku.Němčinu samozřejmě zvládám.Ale musím se přiznat na to jak jsem tam bylo dlouho tak uplně perfektní to není a za tu do by to mělo být lepší myslím. Jsem typ kterému jazyky nejdou.

A znal jsem paní která byla nemocná byla jen doma a koukala převážně jen na německou TV a naučila se jen z toho uplně perfektně.

Co mužu poradit co je dobrý tak třeba koukat na TV v němčině a pustit si k tomu český titulky ale bohužel těch možností není.Nebo koukat v němčině a německý titulky aspon

No a jak už tu bylo psáno mluvit,mluvit mluvit.Nahlas nebát se že mluvíte blbě konverzovat.Ono se to podá.A hlavně jsi mladý taky výhoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]