Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zvolit správnou školu? (na pilotku)

Od: monik odpovědí: 12 změna:

Zdravím,

jsem v 8. třídě a chtěla bych být pilotkou (myslím, že se jí říká dopravní pilotka), která létá z jedné země do druhé a převáží pasažéry např. k moři, ale nevím jakou střední školu si vybrat a na jaký se zaměřit obor. Mohli by jste mi prosím nějakou takovou školu doporučit/ poradit nějakou na které by byl nějaký obor s tím zaměřením co bych chtěla? A pokud by to šlo tak někde ve Středočeském kraji? Protože mi rodiče nedovolí dojíždět třeba až někam do Zlínského kraje nebo nějakého takhle vzdáleného kraje (bude mi 15 a rodiče se o mě bojí). A pokud bych mohla poprosit tak mi poraďte nějakou konkrétní školu, ne mi sem dát nějaký odkaz a na podívej se na to. A pokud by nebyla žádná škola s tímto zaměřením tak aspoň na kterou jinou školu bych měla jít, abych se dostala na tuhle pozici.

Za každé doporučení nebo poradění nejaké školy předem děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

3x

tak mi poraďte nějakou konkrétní školu, ne mi sem dát nějaký odkaz a na podívej se na to.
My ti máme vybrat školu a prokousávat se odkazy za tebe? Když chceš konkrétní radu , tak jdi hned na první střední školu co máš u domova. Potřebuješ jen maturitu.

Pokud máš bohaté rodiče a nebo jsi podědila alespoň 2 miliony, tak se ti splní dětský sen. Tolik stojí vše co budeš potřebovat než poprvé vzlétněš. Samozřejmě, že musíš být fyzicky i psychicky nadprůměrná nad svými spolužáky.

Nechceš odkaz, přesto ti ho sem vložím

planetacestovani.cz/...

ladycat*

Právě to jsem sem psala, že už momentálně stačí "jen" maturita + různé drahé kurzy. Nechápu ty neaktuální příspěvky o gymplu.

id

Ano, stačí jen maturita, VŠ není třeba. Stačí rozkliknout uvedený odkaz, kde se píše

Základem pro obchodní a dopravní piloty je úplné středoškolské vzdělání zakončené maturitou.

hodnocení

2x
Jak zde již zaznělo, je to běh na opravdu hodně dlouhou trať.
Pokud to myslíš vážně, s něčím můžeš začít hned.
1. Angličtina. Tu musíš umět jak když bičem mrská.
2. Letiště. Začni chodit na nejbližší letiště. Obhlídneš jak to na letišti chodí. Práce tam je pokaždé více než dost.
ladycat*

Letecká angličtina je trochu jiná než běžná řeč - hlavně výslovnost číslovek. Rada chodit na letiště je super, leccos člověk uvidí.

hodnocení

1x

S dcerou, na gymnáziu, studovali 2 chlapci, kteří na na dopravní leteckou chtěli jít, někam na Slovensko. Jednoho nevzali, protože neměl dokonalý zrak a druhý létá dodnes, Takže musíš na gymnázium a pak va vysokou dopravní školu. Ale kde je, už musíš zjistit sama.

liska5
hodnocení

0x

Především je třeba být zdravá, zdatná, mít v pořádku psychiku, čidla a rychlé reflexy. Pak se výborně učit, matiku, fyziku i angličtinu. Můj známý nebyl přijat, že měl lehkou poruchu vidění spektra barev, o které nevěděl. Přesto vystudoval něco příbuzného a dělal na letišti leteckého navigátora.

ja1
hodnocení

0x

Syn mojí kolegyně chtěl být pilotem, zajímá se o letectví, studuje na ČVUT Praha, a tam je někde obor "Dopravní pilot".

hodnocení

0x
Co třeba pilotka vrtulníku nebo malého vyhlídkového letadla? Nemusí být jenom pilotka velikého dopravního nebo osobního letadla.

ladycat*
hodnocení

0x

Střední dopravní škola + vysoká dopravní (pravděpodobně). Nechápu, proč radíte gympl. Pokud by jí studium na VŠ nevyšlo, tak co s ní s gymplem bude? Měla by snad studovat nějaký nesmysl namísto VŠ dopravní? *nene* Taky jsem četla, že už bude na dopravního pilota stačit maturita + dopravní background + kurzy.

AD výborný zrak: viděla jsem pilota helikoptéry s dioptrickými brýlemi.

doplněno 23.04.20 21:22:

Ještě bych dodala, že povolání pilota je často romantizováno, ale myslím, že pravda bude někde uprostřed.

Můžeš zatím vyzkoušet PC hru Microsoft Flight Simulator.

Podívat se na tyto kanály:

https://www.youtube.com/channel/UC88tlMjiS7kf8uhPWyBTn_A

https://www.youtube.com/user/TezkaDrina/videos

doplněno 23.04.20 21:28:

Ve Středočeském kraji (a okolí) jsou střední dopravní školy v Čáslavi a v Praze.

peta*

Tady je jedna z nejlepších v čr.

spsdmasna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]