Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanika tekutin

Od: joujou odpovědí: 6 změna:

Zdravím, je tu někdo kdo by mi pomohl vypočítat tyto příklady? Vzorečky? Jednotky? Díky

mech_tek_vnejsi_hydro.docx 14.2 kB

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Už jsem tady jednomu tazateli psal výsledek zadání. Jenom výsledek. Žádný postup vypočtu - nic.

Pokud chceš opravdu poradit, tak napřed napiš tvůj postup výpočtu k jednotlivým příkladům.

xx*
22.04.20 16:28
hodnocení

0x
joujou
hodnocení

Díky! Zkusím vypočítat a pošlu vám mé výsledky :D

joujou
hodnocení

Zdravím, zde mám výsledky. Je to dobře?

mech_tek_vnejsi_hydro-1 (1).docx 15.55 kB
host

Předně byste sem mohl dát postup, vzoreček podle kterého vycházíte a převod jednotek tak, aby vycházely správné jednotky i ve výsledku.

Za druhé se podívejte na jednotky, na malá a velká písmena a na mezeru mezi hodnotou a jednotkami.

25kpa asi má být 25 kPa (kilo Pascal)
8Kn asi má být 8 kN (kilo Newtonů, přepona kilo s malým písmenem a jednotky tlaku s velkým N
13,3kpa opět to samé 13,3 kPa

Pa=299,1kpa F= 29910N tadyopět mezeru 29910 N, což je 29,910 kN
9970kpa/99,7kpa a F=4,985kn tady je to stále to samé, opravte si to
10,83m zde opět mezeru mezi číselnou hodnotou a jednotkami 10,83 m
712,143kg*m-3 tady je to opět s připláclými jednotkami a snaha o jednořádkový zápis různými způsoby, asi by mohlo být 712,143 kg/m3 nebo kg m-3
6,325cm tady už to jistě vidíte sám, jednotky připlácnuté k číslici.

Je to maličkost, pouze hezký a správný zápis. Zkuste sem dát na ukázku i zápis postupu, vzoreček, dosadit a výsledek. I paní učitelka vám to lépe zkontroluje a uvidí a i vy uvidíte, že víte, jak se to počítá a že to nejsou výsledky opsané od kamarádů.

joujou
hodnocení

Takhle. Jde mi jen o to, jestli mám správně výsledky. Učitelka chce stejně postupy sepsané na papíru, Nevím jestli pracuji se správnými jednotkami. Je to tedy dobře? příklad 8 a 9 jsem nějak popletl a nevím si u něj rady...

mech_tek_vnejsi_hydro-1 (1).docx 17.46 kB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]