Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbor textu

Od: kataa odpovědí: 1 změna:
Ahoj, nevíte někdo prosím tenhle rozbor neuměleckeho textu ti žádosti? Pomůžete mi prosím?, předem děkuji.
Rozbor textu
Rozbor textu #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak můžu "vědět rozbor"? To není česky.

Pomoci neznamená udělat něco za někoho, můžeme leda poradit (i když po pravdě zadání je tak srozumitelné, že jsem zprvu nevěděl, co radit)

Hlavní myšlenka textu = co chtěl hlavně autor textem sdělit? Co si z něj především "odnesu"?

Podstatné a nepodstatné informace: podstatný = důležitý, nosný; je tedy třeba umět informace "třídit"

Interpretace = pojetí, chápání: Dá se text chápat více způsoby? Jakými?

Rozdíl mezi domněnkou a faktem určitě znáš... a pokud ne, lze vygooglit

Funkční styl: na něj jsem si nevzpomněl, ale stačilo hodit do Googlu cs.wikipedia.org/... (za nás internet nebyl, máte to podstatně snazší, tak si toho važte...)

Slohový postup: opět pár sekund googlení cs.wikipedia.org/...

Slohový útvar: taktéž cs.wikipedia.org/...

" Kompoziční výstavba"je poněkud pleonasmus, ale to nemusíme ani googlit, protože jde o výstižné pojmenování: jak je text "postaven"? Čím začíná, končí (obecně, nikoli konkrétně), co je mezi tím a proč?

Ještě jednou: domácí úkoly tu za nikoho neděláme, výše uvedené je maximum, co hodlám poradit. Domácí úkoly slouží k tomu, aby si student procvičil probíranou látku. Nechá-li si ho vypracovat někým jiným, neprocvičí si nic – a až se bude psát písemná práce, bude litovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]