Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet dráhy

Od: jana997 odpovědí: 5 změna:

Na stole máme tři válce, na které umístíme dlaždici. Obvod jednoho válce je 30 cm. Jak daleko se dlaždice posune ve chvíli, kdy se válce otočí právě jednou?

Děkuji za odpověď.

S pozdravem Jana

kola.pdf 5.66 kB

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

priklad1*
hodnocení

2x

Pokud si někdo myslí, že se dlaždice posune o obvod válce, to jest o 30 cm, tak ať na to zapomene.

hodnocení

0x
Jaký je rozdíl mezi obvodem válce a dráhou na jednu otáčku? Asi žádný, viď?

hodnocení

0x

Zdravím.

Když už si máme jako samozřejmost domyslet, jak ty válce "na stole máme", jistě by neuškodilo, kdyby tvůrce úlohy konstatoval, že všechny válce jsou stejné (tedy shodné)- nebo aspoň, že mají shodné podstavy- protože pokud by stejné nebyly, nebyla by dráha dlaždice tak jednoznačná. "Obvod jednoho válce" - všichni asi víme o co se jedná, ale v geometrii spíš uslyšíme pojem "obvod podstavy"...

priklad1*

Vždyť to máte i s obrázkem. Nestačí?

Zdravím.

Obrázek jsem přehlédl, proto jsem psal, co jsem psal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]