Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina - přijímačky na VŠ

Od: anetal odpovědí: 1 změna:
Je tu prosím někdo, kdo má nějaké zkušenosti, jak jsou náročné přijímačky na Filozofickou fakultu UK v Praze? Bojím se velmi ústního pohovoru, nevím, jak se dobře připravit, abych uspěl, co všechno ode mě budou chtít. Děkuji za odpovědi

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

break
hodnocení

3x

Já ti jen poradím jak se nejefektivněji připravit na ústní.

Skvělej pomocník je YouTube. Najdi si scénky třeba Mensch Markus nebo Ladykracher. Většinou jde o skeče, špatný nejsou starý estrády. Chce to něco vtipnyho, jestli máš smysl pro humor, tak se naučíš rychle. Objevis tam i spoustu běžných slov, který bys jinak nevyhledával nebo ty méně běžný, ale pořád často používaný. Dobře si všimej vyslovnosti. Různý slovní spojení a fráze tam najdeš. Nemusíš všemu rozumět, ale obohatí tě to. Jedno dvě slovíčka, fráze nebo slovní spojení z jednoho dvouminutovýho skeče a uvidíš, že to půjde.

Skvělá je muzika, rychle rozšiřuje slovní zásobu , zvlášť ta chytlavá. A je skvělý, že si najdeš texty i s překlady. Já před 18 lety začal poslouchat Rammstein. Tak jsem se to naučil a mám hodně bohatou slovní zásobu...

Doporučuji : Aligatoah, Cro, Josh , Lemo , Rammstein , Draufgänger atd...

Vedle pobytu v zahraničí je to funkční metoda, hlavně zábavná. Doporučil jsem to před lety kamarádovi. Sotva uměl německý zamávat a teď dělá v D v kanceláři :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]