Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnoramenný trojúhelník

Od: panenka odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, syn se připravuje na přijímací zkoušky a nyní narazil na tento příklad týkající se rovnoramenného lichoběžníku. Dosud jsem byla vždy schopna mu poradit, ale s tímto příkladem si nevím rady, našel by se prosím někdo kdo by poradil.Úloha je v příloze.Budu ráda za jakoukoli pomoc.Předem děkuji.
Rovnoramenný trojúhelník

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdá se mi to poměrně prosté.

U trojúhelníku CDE známe základnu (je rovna základně CD lichoběžníku) a obsah. Odsud snadno vypočteme jeho výšku a Pythagoras doplní jeho zbylé strany.

Výška lichoběžníku je o 1 cm větší než výška trojúhelníku CDE, a jeho strany zase spočte Pythagoras, kbyž si uvědomíme. že kolmá projekce C1 D1, bodů C a D na delší základnu mají vzdálenost od bodů A, resp. B rovnu ½(|AB |-|CD|). Tak zjisdíme všechny potřebnéúdaje.

hodnocení

2x

Zdravím a snad se mi podaří vložit...

Rovnoramenný trojúhelník #2

hodnocení

0x

Př. 7.1)

Plocha trojúhelníka je

S = 1/2 krát a krát v

a je délka podstavy

v je výška

a = /CD/ = 8 cm

12 = 1/2 krát 8 krát v

v = 3 cm

Výška lichoběžníka je 4 cm

Vzorec pro plochu lichoběžníka je S = 1/2 (a + c) krát v

a = 14 cm

c = 8 cm

S = 1/2 (14 + 8) krát 4 = 44

Rozdíl ploch je 44 - 12 = 32 cm2

panenka
hodnocení

Děkuji všem. Už aby ti přijímačky udělali a byl klid. Lenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]