Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Deprese z přípravy

Od: max* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, letos se připravuji na sš a narazil jsem na problém, je velmi zvláštní, jedná se o to že při vypracovávání testů, které jsem v minulosti počítal a měl jsem je dobře, dělám teď chyby. Mám z toho úzkost, asi to sem nepatří, ale pokud by někdo věděl co se s tím dá dělat, budu rád. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladycat*
hodnocení

6x
Tohle deprese není. Je to pouze obava, strach. Berte to s nadhledem. Průběžne si učivo opakujte. Můžete se i doučovat online.

lenka2020
hodnocení

6x

Hlavně funguje to, že ve stresu přijímaček na střední, maturit apod. si mozek vzpomene i na věci, o kterých vědomě ani nevíš, že je znáš, resp. že si je pamatuješ. Jestli tě to potěší, v 9. třídě mne učitelka fyziky denně připravovala na okresní kolo olympiády z fyziky. Já měla pocit, že nic nechápu, nepamatuju si, neumím (ač jsem jinak ve fyzice byla dobrá). Ona nakonec řekla, že to nevadí, tak že to mám brát, jako že si to jdu jen zkusit. Byly na to tuším 4 hodiny. Prostě jsem se koukla na zadání a najednou jsem věděla, co dělat. Po hodině jsem měla všechno vypočítané a protože mi bylo blbé, to odevzdat tak brzo, tak jsem to začala celé krasopisně přepisovat. Během toho se učitelka za mnou přišla podívat a byla v šoku, když viděla, že to už jen opisuju. Šla za komisí, odevzdala jí obě moje verze. Kvůli pozdějšímu odevzdání jsem byla až 2., ale komise nás do krajského kola nakonec poslala oba. No a pak se ze mne stala učitelka a po maturitě slýchám totéž od studentů, že ani nevěděli, co všechno umí, že měli pocit, že si nic nepamatují. Takže dál se pilně připravuj, opakuj, vracej se i k dříve vyřešeným příkladům. Ono to v tom tvém (složitě fungujícím) mozku někde zůstane.

max*
hodnocení

Děkuji moc za rady.

hodnocení

4x
Člověk zapomíná.Trenovat a průběžně opakovat. Také nervozita může způsobit špatnou koncentraci a horší výsledek

rozm
hodnocení

0x

Deprese říkáte? No tak to šupem k psychiatrovi pro antidepresiva.

Proč do sebe pořád cpát nějakou chemii?
Lepší bude se učit. Chvilku, dát si pauzu a zase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]