Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příjetí na SŠ

Od: alexx* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

na konci února, jsem si podával přihlášky na jedné škole, dva různé obory. Jeden maturitní a druhý výuční. Nicméně paní sekretářka z toho dělala výběrovou školu, že mě nevezmou kvůli průměru i když bych dal příjimačky a že se nebude možné odvolat apod. Je pravda, že průměr mám horší ale z gymplu a nejsem moc studijní typ.

Ale kvůli té situaci mi došel dopis, že přijimačky u vyučního oboru nebudou a budou prostě brát dle kapacity. Ohledně toho maturitního mi ani nic nepřišlo. Což jsem trochu pobaven a rozčílen. Takže mám chuť napsal velmi ironický email, což mi asi nepomůže.

Takže, co mám dělat, abych napáchal co nejvíce škod? Napsat, proč mi nedošel dopis ohledně maturitního oboru? Nebo jen mlčky vyčkávat, počkat jeslti mě nepříjmou na ten vyuční a potom podat odvolání? Protože v tom dopisu je napsané, že odvolání lze podat druhý den od doručení rozhodnutí.

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

0x

Tak pokud došel dopis, že přijímačky nebudou a budou brát podle vysvědčení tak nezbývá než se s tím smířit a pokud není dost dobré tak si najít jinou školu. Což může být ovšem v současné situaci dost chaotické a snažit se získat informace jak bude probíhat přijímání asi nemá moc smysl, protože se to může ještě 10x změnit

hodnocení

0x

vydržte. zásadní rozdíl u přijímání do učebního a maturitního oboru je ten, že přijímání do učebního oboru si řídí každá škola sama (proto už teď vám škola mohla napsat, že u výučního oboru budou brát podle průměru), ale u maturitního oboru jsou přijímačky dané centrálně. čili tam jsou školy závislé na tom, jak situaci stát vyřeší. momentálně se mluví o tom, že není možné na střední školy přijímat jenom podle průměru, takže přijímací zkoušky proběhnou, ale v omezeném režimu. tedy že ačkoli je možné podat si na maturitní obor až dvě přihlášky, tak proběhne jenom jedna státní přijímací zkouška (CERMAT) a její výsledek se použije pro oba vybrané obory. proběhnout by přijímačky měly nejdřív dva týdny po otevření škol. což je zatím předpokládáno v polovině května. situace se nicméně stále vyvíjí a mění, takže i z toho důvodu školy s maturitním oborem nemohou poslat přesnější dopis s termínem nebo kritérii zkoušek. protože co platí teď může být za týden úplně jinak a přesný termín ani podobu zkoušek v tuto chvíli nikdo nezná.

hodnocení

0x

Abys napáchal co nejvíce škod? Už jsi někdy zkoušel čúrat proti větru? Ne? Tak to zkus. Budeto naprosto stejné. Doplatíš na to pouze ty.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]