Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkouknutí a případná oprava textu

Od: katka15 odpovědí: 4 změna:

Ahoj holky akluci, mohu vás poprosit o přečtení a případné rady, co opravit - hlavně časy? atd. Past simple, past perfect .. a průběhové.

Děkuji

I felt nervous when the phone rang. I didn´t except it at that moment.

Two weeks ago, I had written a very difficult English test to get an English certificate that was primaly important for my job and also for travelling!

Although I had been studying for a long time and I was taught by such an excellent and pretty lecturer, I had been frightened and also curious about the future result!

I was sitting at the computer and I was looking up for some information at the Internet, when the phone rang. "My name is Mrs. XY and I´m from an English Institut from Prague," the person on the phone said.

Fortunatelly, the waiting was over! If I had had a posibility to repeat that studying and that time again, I would have done it immediatelly! :)

_______________________________________________________________________________________

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kralovi*
hodnocení

0x
Mne se to nejak nezda :D takhle bych to napsala ja:
...I didn EXPECT it at the moment.
Two weeks ago, I was writing a very difficult...
Altough I had been studying for a long time and had been tought by such an excellent and pretty lecturer, I was frightened...
kralovi*
* didnt, nevim proc, ale nejdou mi zde psat apostrofy.
katka15
hodnocení

Děkuji :) Zlatíčko :)

Ten text musí začínat tou první větou v minulosti,

takže pak je podle mě předminulý čas (já se v tom motám ale ..) - resp. vše co se stalo před tím tel. hovorem.

"Two weeks ago that phone call I had written a very difficult English test to get an English certificate that was primaly important for my job and also for travelling!"

kralovi*
Ja si stejne myslim, ze je zbytecne ten predminuly cas pouzit :-D Vypravite to souvisle chronologicky jako pribeh, nejdriv jste napsala test a pak byl hovor. Kdyby to bylo obracene a zacala jste nejprve hovorem a az pak vzpominala na to, jak jste psala test, pak by davalo smysl uzit predminuly cas.
Ten predminuly cas dava smysl treba v te vete "Although I had been studying for a long time..." protoze vzpominate jeste na dobu pred psanim testu, neni to chronologicky navazujici udalost - jo, tady je cas spravne uzity.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]