Nejste přihlášen/a.
Zdravím, do školy už sice nechodím (dáno, dávno tomu) Ale chtěl bych se zeptat, jelikož na netu jsem prostě nenašel, a má americká kamarádka napsala jen to že je to těžké na vysvětlení, ani se nedivím, pokud je to nějaký ustálený výraz nebo tak něco.
Tož co znamená ´til Třeba ve spojení: ´Til the very next day.
Vím co znamená till ttyl ale co znamená toto ještě nevím.
Prosím nějakého zkušeného angličtináře o radu...
Děkuji
Slovnik.cz přeložil slovo jako "sezam", což v další souvislosti asi nebude to pravé sezamové...
Ještě jsem SMSnul neteři, umí dost dobře , odepsala - cituji: "Until, zkr. till je časová předložka a znamená do, tedy do někdy. V tomto případě do následujícího dne. Jedno "l" je pravděpodobně překlep." Tak nevim...
Nikoli, není to překlep . Jak jsem psal vím co je till, tohle je pouze s jedním "l" a s apostrofem před - ´til.
Napadlo mě ještě zže by to mohla být hovorová zkratka till/untill, jako se někde místo because používá jen ´cause. Ale v kontextu věty ´Til the very next day, by mi to nedávalo smysl.
Proto bych byl rád kdyby mi to nědko osvětlil...
Tak tak.Viz například thefreedictionary.com/..., resp. thefreedictionary.com/... (usage note, o něco níže je i ta varianta s apostrofem). Holt angličtina není jen oxford english, například:
Fairy tale
Do U know the diference between typical White and typical Black fairy tale?
The typical White fairy tale begins like: "Ones upon the time in the kingdom far far away..."The typical Black fairy tale begins like: "Yall mothafuckaz won believe this shit!..."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.