Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevím, jak poznat VÝZNAM konkrétní

Od: erika* odpovědí: 4 změna:
Prosím, potřebuji poradit, nevím, jak to mám poznat. Je zadání: Ve které větě je původní abstraktní podstatné jméno význam konkrétní?
A) S vládou Libuše nebyli někteří muži spokojeni.
B) Sloni se při pití leckdy i umývají chobotem.
C) Při krmení šelem musí být ošetřovatel opatrný.
D) Konečně přišla na pódium hudba.
Budu moc ráda za pomoc, děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

klera*
hodnocení

3x

Po troše googlování, jsem si jistá, že je to poslední možnost- slovo "hudba". Je to trochu těžší, protože v tomhle složení se to moc nepoužívá...u vás na základce/střední jste to možná neslyšeli nikdy. Abstraktní význam to má, když řekneš- mám ráda hudbu. Je to něco, na co si nemůžeš šáhnout, nikde ti nelítají noty, hudbu nevidíš. Ale v tomhle případě se hudbou myslí kapela- hráči, nástroje atd. To už je něco konkrétního.

erika*
hodnocení

Děkuji moc :)

hodnocení

0x
Já bych řekl bod D.- hudba. Hudba je obecně či původně abstraktní ve smyslu melodický zvuk a tak podobně, a Zde je tím míněno hudební těleso orchestr kapela a tak podobně.
erika*
hodnocení

Děkuji moc :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]