Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitel je asi ze sekty, má na toto právo?

Od: bojimse odpovědí: 38 změna:
Dobrý den všem. Jsem žákem 9. Třídy na základní škole ve středu čech. A mám na humanitní předmět, občanská výchova, učitele který je podle mého úsudku z nějaké organizace která ohrožuje mě, i moje spolužáky. Pan učitel nám pouští filmy o potratech. Ty filmy jsou "křesťanské" ale podle mě správný křesťan vypadá jako laskavý člověk, chodící v neděli do kostela, a jinak se neodlišující od běžných lidí. Ale u něj je fakt něco špatně, pouštěl nám filmy kde byly záběry na potrat, nepovedený potrat, a celkově takové trošku vymývání mozku. Když se omluvím že o sledování tohoto filmu nemám zájem, z důvodu jeho nevhodnosti, pan učitel mi vždy řekne něco ve smyslu že tohle musím vidět, pak že budu méně cynický. Pak vypráví něco o tom že se tyto příběhy vážně staly i když ty filmy nemají ani oficiální popis. Jedná se o filmy "October Baby", "Bella" poznáte ten film podle vlasátého chlapa který připomíná ježíše. A pak film "příběh marie" a ještě "Unplanned". Hrozně na nás křičí, až psychopaticky. Když někdo jen trošku odporuje, v takové míře osobní svobody, jako odmítnutí sledování jeho filmu, tím že se učím na nadcházející test z učebnice tak následuje promlouvání do duše celou přestávku. Proč vám to říkám? Protože nemám tolik zkušeností abych zjistil jestli má na tohle právo, nutit nás do filmů s tématikou která je mi velice nepříjemná a nezajímá mě k toku ještě mě za to trestat. Paní učitelce jsme to říkali, ví to i paní řiditelka. Výsledek? Nic se nezměnilo. A ještě bych zapoměl že v hodinách vůbec nejedeme podle školního vzdělávacího programu. Četl jsem si ho. Nic z toho co probíráme nemá s vzdělávacím programem nic společného. Snad mi někdo pomůžete jak mám postupovat.

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nuda, co? 3. tyden doma uz asi leze na mozek, ze sis tak najednou vzpomel.

bojimse
hodnocení

Naštvanej z práce? Chápu ale závidět dítěti že má prázdniny..

prestik*
hodnocení

3x

Jsem žákem 9. Třídy na základní škole ve středu čech.

Mně by tedy zajímala spíše sekta tvého učitele českého jazyka. *zed*

bojimse
hodnocení

Určitě, to je hlavní myšlenka toho mého textu. Profilovka mluví za vše :) lepší jako prase psát než tak přemýšlet.
fugass*
Ale no tak, to my tady takhle občas rýpnem... Ale ty budeš mít z učitele asi vítr co?
bojimse
hodnocení

Jeslti myslíš strach, ano mám strach. Chová se úplně nevyzpytatelně. Nedá se odhadnout jeho reakce.

fugass*
hodnocení

3x
Bych mu to nějak vyměnil před dalším pouštěním. Třeba koncert Ozzyho jak překusuje netopejra nebo něco se satanskou tématikou. Podle mě, tyhlety pomatenci, by si měli ty svý pravdy nechat doma za svejma dvěma a ne to šířit do okolí a ještě dětem.

liska5
hodnocení

2x

Že tazatel brzo odejde, to ano, ale ten fanatický učitel tam bude působit dál na jiné žáky.

Na každé škole by měla fungovat rada rodičů, tam bych to přednesla. Jejich názor by měl mít podstatně větší váhu při jednání s vedením školy. Možná by to chtělo sednout s rodiči a sepst to, aby to bylo písemně a muselo to vedení školy řešit. Pouhé postěžování si několika žáky evidentně nefunguje.

Ono se jedno video na téma interrupce většinou promítne. A dost. To bych ještě skousla, ale že jste nebrali nic z toho, co je ve vzdělávacím programu, to je hodně divné. Buďte připraveni na svou obranu. Mějte po ruce sešity se zápisky z hodin.

Jsem potvora, ten jeho psychopatický řev bych si natočila. Třeba se bude hodit.

bojimse
hodnocení

Ano mám tam bratra. Mámě je to jedno. Nějak říká ať se zakousnem. Taky přístup no. Sešity? Nemáme :-D ten řev si natočím. I když je to zakázané natáček tak si to natočím díky za radu :).
liska5

Byl to trochu úlet. Správně by měla natáčená osoba souhlasit, že v takových vypjatých situacích budete muset mít důkaz v podobě nahrávky. Aby se to nakonec neobrátilo proti Tobě, tak bych to vedení školy řekla v rámci řešní problému.

fugass*
Při pořízení zvukového záznamu (při učitelově řvaní nebo při jeho psycho masážil) nemusí být souhlas. Nahrával bych prostě sebe při rozhovoru s učitelem. Škoda že ve skole6je ještě bratr, jinak bych to po skončení devítky rozjel.
liska5

Máti má v něčem pravdu. Člověk má mít imunitu na blbce. V reálném životě nebudeš potkávat jen inteligentní vzorné a moudré dobráky. Tak to případně vezmi jako trenink vlastní nevytočitelnosti.

hodnocení

1x
Školní inspekce?
bojimse
hodnocení

Nikdy tam nebyla. O hodiny. Ani o jiný předmět
72mona3*

Kde já to jen slyšela (viděla): "o hodiny" (o jiný předmět)*zmateny*

"o hodiny"...tak je asi naučil mluvit ten podivný učitel :-D

bojimse
hodnocení

Napsal jsem to blbě. Nikdy tam o hodiny nebyla, jen občas se přišla podívat ředitelka na matiku a zeměpis ale jinak nikdo.
liska5

... nebyla tam během hodiny..., při hodině,... v krajním případě:... o hodině...

O hodiny, o přestávku - to je dialekt, konkrétně území na západ a severozápad od Prahy, včetně měst (Kladno, Kralupy, Slaný, Rakovník, pohraniční města). Je to tamní úzus, velice používané, mluvčí si toho nejsou vědomi.

liska5

Dík za info. Zajímavé. Tahle oblast mne v životě minula,

Tak kdyby si někdo nevěděl rady s dialekty, tak jsem zde na poradně k dispozici... ;)

hodnocení

1x

Nějak si to musíte přebrat. V dnešní době, kdy většina absolventů pedagogických škol neučí, se do škol dostává spousta podivínů, kteří si myslí, že spasí svět. V naší ulici je zrovna jeden středoškolský profesor, kterému rodiče ani nepůjčí auto, za jakého ho mají blbce /mimo jiné/ a tento normálně učí na ekonomické škole. Co takový učitel může dát žákům? Rozumní se nad to povznesou, hloupí nepochopí.

bojimse
hodnocení

To je fajn historka. Díky za ní zlepšila mi den. Vidím v tom svojí školu, vcelku smutné. Ale pobavilo mě to s tím autem :-D

hodnocení

1x

Pokud to nehodlá řešit ředitelka ani školská inspekce, tak se s tím nedá moc dělat. Tzv. zřizovatelem základních škol jsou obce, takže možná poslat stížnost tam.

Tady je odkaz na několik let starý text o tom

vzdelavacisluzby.cz/...

Jinak, jelikož žák musí být přítomen ve třídě, tak asi jedinou "obranou"je zavřít oči popř. si i zacpat uši.

julca*
hodnocení

1x

Ahoj, hele, úplně bůh ví jaká rada to teď nebude jo, koneckonců každá situace se musí posuzovat trošku jinak.

Každopádně bych ve tvém případě už klidně teď (teď úplně, třeba si přivstat a kolem 8.00) napsat e-mail Vaší Profesorce třídní ve stylu : Vážená, paní profesorko, nerad se na Vás obracím s prosbou, aby se začala řešit nevhodná výuka profesora... a jeho chování. Za celou třídu (a mnoho dalších tříd, které bude učit) Vás tedy žádám a jakési řešení, děkuji.

S pozdravem, ... " Alespoň si myslím, že třídní Profesorka bude obeznámená o neslušném jednání a nějakým způsobem se to bude rešit. Snad se pomohla. :)

klera*
"Za celou třídu" bych tam psala až potom, co by s tím celá třída souhlasila...

fugass*
hodnocení

1x
I když to dopadne dobře a učitel dostane padáka, tak se uchytne jinde. Učitelů je málo a ještě horší je, že to muze6tlouct do vlastních dětí... Za mě, vymlátit to z něj, protože tohle fakt není normální. Jak se asi při jeho hodinách cítí holky? S tím přijít dcera, tak už mám vyřešíno. Bohužel laxní přístup rodičů i školy mu nahrává.

k2
hodnocení

0x

Jelikoz chodite do 9. tridy ma to, za soucasne situace ve skolstvi, vubec cenu resit? Kolikrat se s tim ucitelem jeste potkate (pokud se vubec jeste potkate)?

bojimse
hodnocení

Já myslím že potkáme. Měsíc tam budu chodit určitě.

Pochybuji, že se v tomto školním roce bude ještě učit ve škole.

bojimse
hodnocení

Hele máme jít někdy v půli května. Myslím že půjdeme.

bojimse
hodnocení

Vy víte všechno nejlépe, jak to všechno je, jestli se nudím nebo ne. Už vidím že tady mi nikdo neporadí. Mimochodem mi dnes poslal úkol shlédnout film o slepé marii. Ale tady nebude nikdo s lepším pohledem než já. Pronést bezcennou větičku že jsem si náhodou vzpoměl je ubohé, a ještě ubožejší že to dostalo 3 pluska. Tady se ptát na něco složitějšího než jak vysekat elektřinu je zbytečné. Raději narážet na pravopis než poradit něco smysluplného co by mi třeba pomohlo. Ale chápu né každý je vyrovnaný sám s se sebou tak potřebuje dítěti závidět že je doma :)
fugass*
Film shlédněte a v tuto chvíli to máte za pár, takže za chvíli je po problému. Holt se přes to musíte přenést. Co třeba rodiče na schůzkách... Nešlo by to?

Vzhledem k tomu, že Vám je 14 nebo 15, tak ještě nemáte ty potřebné zkušenosti. Ne vždy a ve všech případech se někdo , jak se říká - dovolá spravedlnosti. A nejen v ČR. Bylo x různých rozsudků soudů, nad kterými mnozí kroutili hlavou. Byly případy, kdy musel "zasáhnout" ústavní soud. Byly i případy, kdy se někdo domohl spravedlnosti až u soudu ve Štrasburku, po x letech soudních "tahanic".

Na školách to bývá tak, že ředitel potřebuje někoho, kým by "zaplácl" výuku určitého předmětu. A pokud ten dotyčný učitel neudělá nějakej větší průšvih, tak ho ředitel neřeší. A lidi ze školské inspekce mnohdy nemají moc zájem něco "vyšetřovat", když je nějaký případ, kde je tvrzení proti tvrzení.

figurek*
hodnocení

0x

jj. Už je to tak, že někteří kazatelé káží boží pravdy takovým způsobem, že nepoznáš jestli slouží pánbíčkovi nebo čertovi.

Radím : Věc ber jako psychologický tréning. Nevzdoruj, mlč a mysli si svoje. Stane se z tebe antiklerikál a to vůbec není špatné. :)

liska5

Přesně tak. Včera před půlnocí jsem mu napsala v podstatě totéž. V životě ještě narazí na více takových exemplářů, tak je dobré mít imunitu.

klera*

14/15letí to myslím z většiny ve zdraví přežijou...otázka je, jestli by člověk jako tenhle měl mít dovoleno učit.

kralovi*
hodnocení

0x
Mohli byste zkusit s celou tridou sepsat petici, kterou pak dat reditelce. Mozna by to s ni trklo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]