Hezky den, vzhledem k tomu, ze se absolutně neorientuju v chemii a dostala jsem pracovní listy, kde si při nějakých otázkách nevím rady, prosím Vás o pomoc. 1. Elektronová konfigurace boru je 2s2 2p1, uhlíku 2s2 2p2. Jaká z kombinací typických oxidačních čísel v základním stavu je pravdivá? bór +I, uhlík +II, +IV, -II bór +II, uhlík +II, +IV, -II bór +III, uhlík +II, +IV, -II 2. Výběr správně možnosti, zatajení dechu má za následek zvýší se koncentrace CO2 v tkáních, to vede ke zvýšení koncentrace HCO3- a následnému zvýšení pH vnitřního prostředí zvýší se koncentrace CO2 v tkáních, to vede ke zvýšení koncentrace HCO3- a následnému snížení pH vnitřního prostředí zvýší se koncentrace CO2 v tkáních, to vede ke snížení koncentrace HCO3- a následnému zvýšení pH vnitřního prostředí zvýší se koncentrace CO2 v tkáních, to vede ke snížení koncentrace HCO3- a následnému zvýšení pH vnitřního prostředí 3. CO2(g) + H2O(l) H2CO3(l) CaCO3(s) + H2CO3(l) Ca(HCO3)2(l) Která tvrzení o těchto reakcích jsou pravdivá zvýšení koncentrace CO2 vede k rozpouštění uhličitanu snížení koncentrace CO2 vede k rozpouštění uhličitanu snížení koncentrace CO2 vede ke vzniku krasových jevů zvýšení koncentrace CO2 vede ke vzniku krasových jevů Dekuju moc
tomule jsem pořádně nerozuměla (sigma a pí vazby), ale odpověď na první vím, že to mám okoukané, Bor existuje jen v +3 stavu, zatímco uhlík +2,+4. V negativních -4 (základ organické chemie) nebo také uhličitany
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.