Nejste přihlášen/a.
JAK BYSTE NAZVALI FORMULACI: "Rusové (...) zkoušeli bicykly, šicí stroje a ženy."
O JAKÝ JAZYKOVÝ (BÁSNICKÝ, RÉTORICKÝ) PROSTŘEDEK JDE?
Z textu máme určit čas - v jaké části 2. sv. války se přibližně nachízíme. Domnívám se správně, že na konci 2. sv. války,, protože jsou tam Rusové (osvobození Rusy)?
Maria ukázala panu Fajngoldovi našeho Matzeratha, který už tři dny ležel ve sklepě pod plachtou, protože jsme ho nemohli pohřbít kvůli té spoustě Rusů, kteří všude na ulicích zkoušeli bicykly, šicí stroje a ženy. (...) Sundal jsem z krku bubínek, vrhl jsem se i s paličkami do Matzerathova hrobu, rozhodl jsem se vyrůst, okamžitě jsem také začal trpět sílícím hučením v uších, a teprve potom jsem byl zasažen zezadu do hlavy oblázkem velikosti ořechu, který svou čtyřiapůlletou silou vymrštil můj syn Kurt. (...) pro Marii a pana Fajngolda existovala nicméně od začátku jen jediná příčina mého růstu, Maria nařezala Kurtíkovi ještě na hřbitově. Bylo mi Kurta líto, vždyť to přece jen mohlo být tak, že mě tím kamenem obmyslil, aby mi pomohl, aby urychlil můj růst. Třeba chtěl mít konečně pořádného, dospělého otce anebo aspoň náhražku za Matzeratha; neboť otce on ve mně nikdy nepoznal a necítil. Našlo se dost lékařů a lékařek, kteří (...) do mého chorobopisu zapisovali: Oskar Matzerath je hrbatým Oskarem, protože ho zasáhl kámen do zadní části hlavy – a tak dále a tak dále. V těchto výkladech je možno vidět pochopitelnou lidskou mánii opatřit každý zázrak nějakým důkazem.
Děkuji za odpověďi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.