Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení pádu

Od: dfghjk odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám určit pád a nevím zda je to 1. nebo 4. pád. Věta: Před dávnými časy a mám určit pád u slova časy.

doplněno 24.03.20 14:37:

mohu ješte doplnit, jaký rod, druh a vzor je u toho dávnými? Jinak děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Asi odpovím špatně, ale : "před kým,čím?"
Před dávnými časy.
7. pád.

doplněno 24.03.20 14:28:

Prosím tě, do které třídy chodíš?
Toto je naprosto triviální učivo = 3. třída.
Udělej si test a uč se !
skolakov.eu/...

hodnocení

3x

Já už jsem leta ze školy, ale řekl bych, že je to 7. pád

7. pád je kým, čím

Před čím? Před časy.

Pádové otázky jsou:

1)Kdo, co

2)Koho, čeho,

3)Komu, čemu

4)Koho, co

6) o kom , o čem

7) s kým s ším

hodnocení

0x

Čeština má 7 pádů a toto je zjevně 7 pád. Před čím? Před časy.

Ach jo, co vás v té škole dneska učí*sok*

doplněno 24.03.20 14:57:

Vidím, žes to aktualizoval. Co chceš ještě vědět? Jestli ti nestačí to, co jsme ti tu napsali, pak patříš dotzv. "pomocné školy", protože na klasickou ZŠ nestačíš!

hodnocení

0x

Slova se dělí na ohebná a neohebná. Obojích je pět. Slovo dávnými je ohebné (může měnit tvar). Takže vybírej z pěti ohebných druhů. Číslovka to asi nebude, že? Když správně určíš druh, tak vzory tohoto druhu jsou pouze dva. Jejich určení je jednoduché. A jak určit rod? Při určování rodu se řídíme především podstatným jménem, které následuje. Směle do toho!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]