Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Téma na sloh, krampoblouch

Od: nelaamican* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den na pondělí musím napsat pracovní postup přípravy krampoblouchu a mě popravdě vůbec,ale vůbec nic nenapada..Přitom jsem většinou kreativní člověk,ale ted nic..Poradíte někdo prosím na jaké téma by to mohlo být?

Děkuji za odpověd.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Až si ujasníte, co je krampoblouch, tak to půjde samo. Já si pod tím představuji takovej ten husitskej plechovej klobouk, jak má na zadním okraji připevněné drátěné krytí. Ten bych teda tepala z plechu na zaobleném dřevěném modelu velikosti hlavy...Vystřihla bych z pozinkovaného plechu kruh o poloměru asi 25 cm. Na to musím vidět obrázek...

Nebo to může být jídlo, něco s kroupama, hrachem a uzeninou*smich*

liska5

Jestli popis pracovního postupu, tak by Krampoblouch mohla být mužská obdoba Moreny, co se háže do vody nebo pálí na hranici jako symbol zimy s příchodem jara v nějaké vymyšlené zemi . Pak by se vyráběl, jako strašák do zelí. Na dřevěný základní kříž by se namotala slaměná hlava, na ni hrnec, na tu příčku staré sako, na krk šátek, třeba i kšandy...

Nebo by to mohl být vyřezávaný a nabarvený totém.

Nebo dřevěný škrpál, obuv, jako má Hurvínek.

Nebo něco jako vozembouch. Lidový hudební nástroj s botou...

host
hodnocení

0x

aha, téma Kreativní psaní, aby se v dětech probouzela fantazie.

citace ze stránky 23 bakalářské práce:

Podivuhodné a neexistující slovo vymyšlené učitelem či ţáky je pouţito jako motivující prvek, který činí sloh zajímavým a podněcuje dětskou fantazii. Netradiční název zase o něco více pootevře dvířka kreativitě ţáka. Tato metoda vznikla inspirací metodou "Jak se vaří krampoblouch" autora 24 R. Sárköziho uvedenou v článku Tvůrčí psaní ve škole – 1. díl – Zábavné slohovky.

Tato citace se odkazuje na článek Radka Sarkozio na/... Učitelé se prostě snaží aby děti popsali nějakou nesmyslnou pitomost jakoby byla skutečná. Tvůrčí psaní. Divná a si vymýšlí kdekdo, například Miroslav Horníček (?) použil pro něco, co nefunguje, že "styft spadl to trýbu", jiný autor si vymyslel "rotační šprdlík", v Literárních novinách se udělovala cena "Střibuch rzivý"(asi jako barva nějaké posměšné medaile), atd.

Podobně jsou krkolomná podivná slova v Alence v říši divů ale i třeba hravá slova v kresleném seriálu "gumídkové", "Medunie", "Lotrounsko", hrad "Strdín"a podobné, která jsou líbivá, na rozdíl od vám vnucovaného Krampbloucha.

Buď se přizpůsobíte a něco vymyslíte na toto slovo, nebo odbočíte a napíšete něco úplně jiného s úplně jiným slovem nebo slovy. Například i písnička Dády Patrasové "Pasu pasu písničky"je úplně nesmyslná a přesto byla oblíbená možná i pro svou nesmyslnost. Příkladů je moc,prostě pusťte vaši fantazii na procházku a sama se budete divit, co vytvoříte.

Máte zadáno "Příprava krampblouchu"... co když to není k jídlu, ale je to třeba příprava závodů v mrhání časem, chytání lelků, nebo příprava pitoreskního vozidla k projížďce, nebo opravdu nějakého jídla, jako když pejsek a kočička pekli dort.

liska5
hodnocení

0x

Tak tohle já nevím, že to je nějaká metoda k vyburcování dětské fantazie. Já jsem od přírody kraetivec, tak bych to sypala z rukávu. Teď jen čekám, kdy se ozve tazatel/-ka.

hop®

*smich*
Tazatel/ka už asi od někoho chytl/a krampoblouch a je v posteli naležato a léčí se z toho...

liska5

Hope, Krampoblouch se vyrábí, ten se nedá chytnout, jako infekce. Popis pracovního postupu se musí vymyslet.

liska5

No jo, ahá.. I já měla jednu jedlou variantu - s kroupami, uzeným a hrachem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]