Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Věty vedlejší

Od: kajaaaa odpovědí: 4 změna:

Náš protivný kocour Mourek není rozhodně žádný domácí mazlíček který bude za vámi běhat a nechá se drbat za ušima.

Máme doplnit čárky, významové poměry a druhy vedlejších vět (pokud tam jsou). Vůbec si nevím rady.*ee*

Předem děkuji za odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak se to alespoň pokus. Chyby opravíme.

hop®

*palec*
Opět marná snaha, když to někdo vyřeší za tazatele... *plac*

kaja2
hodnocení

2x

Je to velmi jednoduché. Takto je věta napsána správně: Náš protivný kocour Mourek není rozhodně žádný domácí mazlíček, který bude za vámi běhat a nechá se drbat za ušima.

Náš protivný kocour Mourek není rozhodně žádný domácí mazlíček. - věta hlavni

zeptáš se - jaký mazlíček - no ten, který bude za vámi běhat a nechá se drbat za ušima - VV přívlastková

který bude za vámi běhat a (zároveň) nechá se drbat za ušima - jak vidíš, mezi dvěma větami vedlejšími je poměr slučovací - před spojkou ,,a se tudíž čárka nepíše

hop®

A nechceš za mě udělat rozpočet na rekonstrukci baráku? *hej*
Taky se mi nad tím nechce ani přemýšlet, ani zkusit, aby mi to pak jen někdo zkontroloval...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma čárka před ale
Otázky na téma druhy vedlejších vět

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]