Ahoj, poprosila bych Vás o pomoc s tímto příkladem. Odpověď je o=28 cm.. Ale nevím jak k tomu přišli, protože mi to nevychází. Prosim o vysvětlení.Vsem velice děkuji
No vy jste začal dobře. Předpokládám, že jako a jste označil stranu (čtvercové) základny a správně jste napsal a² = V:v. Kd vyyste pokračoval dál, dostal bystre a²= 392:85 = 49. A proč jste dál tuto rovnost dělil dvěma? Abyste dostal hodnotu a, musel byste ne dělit dvěma, ale spočítat druhou odmocninu, tedya = 7. (A tento výsledek byste znosobil čtyřmi a dostal buste to, co chcete.ú
doplněno 17.03.20 13:40:
Jiinak, už jsem tu viděl přeci jen i primitivnější příklady, ale i tak je tenhle dost jednoduchý.
Nejprimitivnější příklad jaký tady kdy byl. Trochu mě mátlo to pravidelný. No asi je myšleno čtvercová podstava. A věz, že při čtvercové podstavě je to 28 správně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.