Nejste přihlášen/a.
Bingo!
Z toho ovšem lze vyvodit, že chodit do školy je zbytečné. Buď jsem studijní typ a pak školu nepotřebuju a nebo jsem flákač a pak tam chodím zbytečně. Ještě hůř, chodí-li nadané dítě do školy, je vystaveno krabímu efektu. Naštěstí je situace složitější a dítě ve škole získává i jiné vědomosti, než je učivo, např. sociální dovednosti. Ovšem i tak, pokud nebudou chodit flákači do školy, neuvízne jim v hlavě ani to málo, co načerpali letmo díky přirozené inteligenci a logicky to znamená zpomalení vyučovacího procesu po návratu k běžné prezenční výuce, tedy to vyústí ve snižování laťky. Z tohoto důvodu jsem doteď nepochopil, k čemu je dobrá inkluze. Za nás dementy vyexpedovali do zvláštní školy a bylo po ptákách.
Dobrý den, děti jsou sice doma, ale prázdniny to nejsou - jen se učí jinak, samostatněji a (doufám) pod dozorem rodičů, kteří se školou spolupracují. Nebude žádný důvod, proč opakovat ročník. Ostatně, to by rozbilo celý systém školství (neb další děti dorostou a kapacita škol je omezená). Zdravím!
rodic - no, třeba letošní maturanti se určitě učí. A na menší děti dohlédne škola, resp. mohou se učit přes internet či TV (rodič, který se o své děti zajímá to už ví a zná). Jinak, režim je volnější, ale škola neskončila.
rodic + amper - odpovídal jsem na dotaz, kde se píše o dětech a možnosti opakování ročníku. Pokud má někdo další dotaz (jak přimět své děcko k učení nebo jaké jsou nyní možnosti výuky), tak si ho zde může založit.
ben® Vy asi rodič nebudete .že? Ono není žádný med být v práci a potom ješlě liskat dítka do učení. Nebo si snad myslíte.že dítě se bez dohledu od rána samo učí?
No, Bene, jste vedle jak ta jedle. Máme za sebou jeden rok takového samostudia, kdy se v místní škole "zhroutil systém". Doučit dítě ve čtvrté třídě od šesti do deseti večer to, co nezvládne několik pedagogů za celý den, je očistec. Jak pro rodiče, tak pro dítě. Navíc, ne každý rodič má pedagogické schopnosti nebo alespoň dost inteligence, odpovědnosti či sil.
Pár případů možná, ale na celoplošné opakování není kapacita takže se to určitě nestane. I kdyby nic neuměli tak se jim za 5 na vysvědčení nedá, protože by se celý systém zhroutil.
Nojo. Jenže místo aby makaly a lámaly si hlavu s příklady, tak jim to tady někteří spočítájí. Jak jednoduché. Takže vlastně si z nich ty "blbce" vychováváme sami.
To priklad 1 - s tím musím naprosto souhlasit, jeden čas jsem tu byl za vyvrhela, když jsem tazateli napsal, ať něco předvede sám, že mu to zkontrolujeme a pak případně poradíme ,,kudy kozy hnát´´.
Přitom jako rodič pubošů vím, že právě tohle instantní řešení nabídnuté přímo pod nos na stříbrném tácu je cesta do ).( - tedy do pekel , jen to opíšou a nic jim to nedá.
Nojo je to tak, ale zkus to tady na Poradně jednomu vysvětlit. Nepopírám že neumí, orientuje se velice dobře i ve vyšší matematice, možná student, já už diferenciální rovnice dávno zapomněl. Ten to vše předloží jak na zlatém tácu. Nebudu jmenovat. No Elisa jistě taky něco studuje, ale taky se k tomu neuchyluje. No a Kartaginec to byla kdysi jeho profese a nevšiml jsem si, že by se uchyloval k nějakým úlitbám. No nevím zda ho to nějak uspokojuje. Že napáchá více škody než užitku, to mu je fuk.
Těžko předjímat, co bude v červnu, když nyní stojíme teprve na prahu zásadního zdravotního problému. Uvidí se, dnes to neví nikdo.
Ale je pravda, že děti dostávají ze školy docela dost příkladů a úloh. A potvrzuji, snažily se chápat současnou situaci jako prázdniny a leháro. Ovšem nastolili jsme ,,hmotnou zainteresovanost´´ - budeš se flákat = kapesné na nule. Takže nelze mluvit o nadšení, ale daří se je pod různým nátlakem přimnět k učení se.
Právě jsem to vysvětlala vnučce ve 4tř. Denně se učit 3-4h, psát úkoly, dívat se na UčíTelka, jinak se ti stane, že neuděláš rozdílové zkoušky a budeš 4tř. opakovat. To jako vážně babi? To dnes nikdo neví ale ano, mohlo by to tak být. Je to složité když rodiče chodí do práce ale spoustu toho děti zvládnou sami a rodiče jen kontrolují a vysvětlují. Jako další jsem ji řekla, že si umí s kamarádkama posílat videa , skype a wajbr je stále zapnutý a tak si budou mezi zábavou posílat jak která udělala úkol.
Afoj a Pavlos s tím nemohu souhlasit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.