Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přezouvání ve škole vs. hygiena

Od: sisina* odpovědí: 3 změna:

Ráda bych se zeptala, jak správně platí higienecké předpisy při přezouvání ve škole, v případě, že žáci přecházejí do různých budov, které nejsou propojeny chodbami ale musí chodit venkem v každém počasí. V našem případě je učitelé nutí přecházet v přezůvkách, které si venku zašpiní a boty nechávat ve skříňkách budovy jejich klíčové třídy, jelikož je údajně dle předpisů nesmějí mít sebou ve třídě. Z druhé strany je vyžadováno aby měli v rámci hygienických předpisů čisté přezůvky. Pokud toto žáci poruší třeba i za deště, přezují se bot, přejdou a tam se přezují zpět do přezůvek a boty si vezmou sebou do třídy, hrozí učitelé hrubím porušením kázně a možným vyloušením ze školy. Můžeme se proti tomu nějak bránit?

Předem děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladycat*
hodnocení

2x

Připadá mi to, že buď jste nepochopila školní řád (sama nevím, jaký šk. řád máte), nebo těm učitelům plošně hrabe (a to jsem většinou na jejich straně). S přezouváním bych to udělala takto: před přechodem do jiné budovy bych si dala venkovní boty. Pak bych se přezula a venkovní boty bych si dala do igelitky (a tu případně do látkové tašky). Na tom vám nikdo nic nemůže říct. Pokud ano, řekla bych to mámě a ta učitelce. Nemůžete přeci chodit jako prasátko po venku i v místnosti.

hodnocení

0x

Pořiďte si návleky a sáček. Třeba takové takos.cz/...

hodnocení

0x
Já bych navrhoval naučit se chodit po rukou a po přechodu si ruce umýt. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]