Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učitelka mi zabavila sluchátka, co můžu dělat

Od: karelsargi odpovědí: 68 změna:
Dobrý den, dneska ve škole jsem měl na lavici sluchátka a učitelka mi je zabavila a prý mi je vrátí až skončí karanténa. Ano, je to moje chyba, elektronika na lavici nemá co dělat, ale učitelka také nemá právo mi zabavit můj osobní majetek. Přijmul bych jako trest pětku a poznámku, ale ne když mi zabaví sluchátka za několik tisíc korun na min. do konce března a ještě do toho jsem dostal také tu pětku a poznámku. Přitom jsem ty sluchátka jen měl na lavici. Když se jí omluvil a poprosil, aby mi je vrátila, že už se to nestane tak mi řekla, že porušuji školní řád, já ji na to řekl že ona taky, když mi je zabavuje, hned potom na mě začala řvát ať ji teda jdu soudit a že se to stejnak ten soud nevyřeší a budu ji platit právníka a ať prej hned odejdu, jak se mám zachovat v tomhle případě? Můžu udělat něco s tím, abych sluchátka dostal zpátky?
Děkuji
zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

68 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mtan
hodnocení

10x
Je to pouhých 10 let, já vím, ale za nás se také vracely věci až na konci školního roku a učitelé se brali jako autorita, jako nadřízený, prostě k nim byla chována jistá úcta. Taky jsme zlobili, ale chraň pánbůh, když se učitel naštval. Dostat 5 za nepřipravenost a poznámku je klasifikací a informací pro rodiče, ne trest. Trestem je odebrání předmětu, v tomto případě sluchátek, které, jak sami vidíte, má skutečný význam trestu (5 a poznámka tazatele očividně netrápí tak, jako odebraná sluchátka, resp. tazatel založil dotaz na odebraných sluchátkách a ne že dostal 5 a poznámku). Trest byl učitelkou zvolen vhodně. Je škoda, že dnes jsou učitelé bráni, jako žákům rovní lidé, ba dokonce někde i jako kamarádi. Tohle je špatně a už nyní jsou vidět jasné dopady tohoto přístupu.
Vážený tazateli. Buďte rád, že žijete v této době a sluchátka Vám učitelka zabavila POUZE na měsíc. Za nás by to trvalo do konce školního roku, a za našich otců bys normálně dostal rákoskou. A nikoho by nezajímalo, že Vás učitel bije, naopak by Vám ještě naložili rodiče doma, jakto že jste měl sluchátka na lavici při vyučování? Berte to jako trest, který je skutečně trestem, vydržte to a pro příště se ukázněte. Myslím, že sluchátka si už na lavici nechávat ve vyučování nebudete (tedy pokud nepostrádáte inteligenci).

hodnocení

8x

Vydržte...za měsíc...dva máte sluchátka zpět.

A do té doby bych Vám napařil tolik úkolů, že si na sluchátka ani nevzpomenete.

Já vím...jsem lidumil..

Sluchátka nejsou umělá ledvina, na jejich absenci se neumírá.

karelsagi
hodnocení

Úkolů dostaneme určitě dost, zrušení školy pro nás nejsou prázdniny, jen změna na dálkové studium. A ano, na sluchátka se neumírá ale hudba je součástí mého života, jelikož sám ji skládám a věnuji se ji, nedokážu si představit 2 měsíce bez nich, radši bych si koupil nová než počkat 2 měsíce, ale nechci zbytečně vyhazovat peníze, protože učitelka nezná zákon.
Paní učitelka nezná zákon, a Vy neznáte meze slušného chování.
Kdyby s tímto přišel domů můj syn, tak se ho pochopitelně zastanu, ale až na konci školního roku, do té doby bych se zastal paní učitelky.
karelsargi
hodnocení

Nemyslím si, že sluchátka na lavici automaticky znamenají že neznám meze slušného chování, každý někdy zapomene a nechá někde něco, co tam nepatří.

hodnocení

5x

To máš ještě dobrý... za nás se zabavovalo do konce školního roku.

A bohužel pro Tebe má úča pravdu. Na školní lavici nemají věci nesouvisející s výukou co dělat.

jezevec*
Což ji ještě neopravňuje k tomu, aby si věc přisvojila. Zákon mluví jasně a jestli si škola určí nějaká interní pravidla, rozhodně nejsou zákonu nadřazená! Trestní zákoník to definuje v § 205 - Kdo si přisvojí cizí věc tím, že se jí zmocní, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoliv nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

Mám za to, že přisvojení si cizí věci znamená, že ji někomu seberu abych ji používal sám. Sluchátka budou ležet v šuplíku, takže by zřejmě nedošlo k naplnění podstaty příslušného paragrafu. To je ale otázka spíš na právníka.

re4zon
Je irelevantni, jaky paragraf se na toto chovani aplikuje, at uz kradez, prisvojeni nebo cokoliv jineho. Trest ma byt pravne v poradku, jinak to neni vychova, ale vidlacke manyry ucitelky. Kdyby se takhle chovali vsichni, jak by to vypadalo? Uvidim souseda delat neco nelegalniho, tak mu pri prvni prilezitosti neco seberu? Jit o moje dite, tak si to nejdriv vyridim s nim a pak hned s ucitelkou. Co kdyz ma svereno neco od rodicu (notebook napriklad), bez dovoleni si ho vezme do skoly a ta se rozhodne si ho nechat? A co kdyz tam za mesic nebude?

Je velice zvláštní, že v době mého dětství byly podobné zásahy učitelského sboru naprosto normální. Všichni to brali jako normální věc, oprávněnou reakci ze strany vyušujícího a nikdo se nad tím nepozastavoval.

Když člověk ve škole dostal pohlavek a "pochlubil se" doma, vzápětí inkasoval další od rodiče. Dnes když učitel na "nebohého" žáka zvedne hlas, tak na něj rodiče div nepoštvou smečku právníků, případně ho rovnou zkusí inzultovat sami...

*alene*

asd1
hodnocení

4x
Zajdi za ředitelem, zeptej se ho jestli ti je škola vrátí dobrovolně nebo bude třeba oznámit krádež. (Do 5000,- Kč přestupek, nad 5k trestný čin). + náhrada škody, např. za zapůjčení náhradních sluchátek.Trest ať zvolí nějaký rozumnější, např. pořádné přezkoušení (a pětku ne automaticky, ale jen když nebudeš umět)
karelsagi
hodnocení

To mi přijde jako vhodné řešení, napíšu řediteli e-mail a uvidím, děkuji.
smode*
11.03.20 01:17

hodnocení

4x
To je hodná učitelka. Za nás se vracely věci až na konci školního roku.

hodnocení

4x

Fascinuje mě, jak se tady někteří zastávají žáka proti učitelce, aniž by měli ověřené informace, jen podle jednostraného povídání ufňukaného žáka, kterému kdosi "šlápnul na kuří oko". Vážení, Vy jste u toho byli? Proč slepě věříte, že to celé bylo tak, jak popisuje tazatel? Nemohlo to náhodou třeba být úplně jinak? Jak můžete někoho soudit, aniž byste znali taky názor druhé strany?

ladycat*

Přečtěte si příspěvek od @jezevec.

Je možné, že to bylo i jinak, ale já mám zkušenosti s i takovými učiteli.

asd1

Kdybych je soudil, tak si nejdřív vyslechnu i názor druhé strany. Ale tady se mu radí co dělat v situaci takové jakou popsal. Jestli to popsal jinak než se stalo tak dostal i jinou radu, to už ale bude jeho problém.

Magdon přesně tak. Kdo chodil do školy za totáče, věděl že poslouchat se musí. Když neposlechl, pamatoval si to dlouho, protože doma dostal ještě z druhé strany dvakrát tolik. A nenormální nám to rozhodně nepřipadalo.
karelsargi
hodnocení

Kdybych tam napsal jméno učitelky a snažil se pošpinit její osobu, bylo by to úplně něco jinýho. Ale tady jsem anonymní i já, tak i učitelka. Nemám důvod lhát, jen jsem chtěl vědět svoje práva a možnosti.

chtěl vědět svoje práva a možnosti...a co povinnosti, ty tě nezajímají? Věděl jsi, že sluchátka na stole nemají co dělat? Věděl, takže... zbytek je následek tvého počínání. Možná šel řešit jinak, možná ne, ale známe jen tvůj "příběh"...možná skutečný, možná se to událo "trochu jinak". Co kdybys chodil do školy před padesáti lety, to bys koukal, co by bylo ještě doma...

karelsargi

Jsem 17tiletý student na střední škole a vím, že sluchátka na stole nemají co dělat. Ale prostě se jednou stane, že si jich nevšimnu a nechám je na stole. Trest přijmu jako poznámku a pětku, ale ne nezákonný "odcizení" sluchátek.

vilik*
Jednou jsem byl domluvený s děckem, že mi po vyučování a obědě zavolá a já dojedu do města, vyzvednu ho před školou a pojedeme na objednaný termín k lékaři. Jenže nikdo nevolal. Dojel jsem do školy a tam jsem se od ubrečeného děcka dozvěděl, že spolužačce zazvonila SMS na telefonu a učitelka je kolektivně potrestala tím, že jim všem mobily sebrala, přestože se dívenka "přiznala". Navíc po vyučování je nevrátila, asi měla pocit, že je takový trest v pořádku.
Řval jsem na ni tak, že i po letech mě zdraví první, pokud nestihne přejít ulici. Tohle si opravdu nemůže dovolit.
V mém případě šlo o trochu jinou situaci, ale taky bych trval na vrácení sluchátek.
Názory druhé strany nepotřebuju. Dotaz byl položen, a pokud hodlám reagovat, nezkoumám a odpovídám na něj. Podle popisu je jednání pedagoga v rozporu se zákonem a podle mého názoru v této konkrétní situaci i v rozporu s dobrými mravy. Tečka.

"Názory druhé strany nepotřebuju. Dotaz byl položen, a pokud hodlám reagovat, nezkoumám a odpovídám na něj."

Jo to je perfektní přístup k věci.

Příklad - žák A si s monoklem na oku přijde ztěžovat, že ho žák B během rozhovoru jen tak, z ničeho nic praštil. Vy okamžitě zareagujete a půjdete si to s žákem B vyřídit. Skutečnost, že Vám žák A jaksi "zapomněl" říct, že první ránu dal on, když se snažil žákovi B sebrat svačinu Vás nezajímá. Proč taky? Vždyť přece jeden názor už znáte a ten je určitě ten správný. Názory druhé strany nepotřebujete.

re4zon
@magdon Jenze tahle poradna se lisi od reality predevsim tim, ze se odpovida na dotazy, neprobiha tu zadny soud. Ale nekdo nechce radit, jen prudit tazatele. Zaloz si poradnu a jako podminku pro vlozeni dotazu dej povinnost zajistit vyjadreni druhe strany, uvidime, jak to bude fungovat.
@nonek Super priklad. Tak az te nekdy zastavi policajt a nebudes jednat dostatecne uctive, muzes taky dostat preventivne po drzce, presne takove jednani totiz podporujes a pred padesati lety se to bezne delo (a deje se to i dneska, jen se to tutla jak to jde). Jestli chces svoje deti ucit, ze "autorita" si muze delat co chce, tvoje vec, ale nech si to na doma, normalni lidi v takove pokur*ene spolecnosti zit nechteji.

@red4zon napsal jsem mimo jiné Co kdybys chodil do školy před padesáti lety, to bys koukal, co by bylo ještě doma...dovětek. Takže mi nepodsouvej něco, co jsem nenapsal, neradil, čti celou odpověď, nejen část. To, že má tazatel i povinnosti jako každý jiný (o kterých on nechce moc mluvit), je špatně mu to připomenout? A za neplnění povinností se platí...a k tomu známe jen jeden pohled, a to tazatele... takže tak.

"Trest přijmu jako poznámku a pětku...)

Co má pětka a poznámka o Vaší nepřipravenosti společného se sluchátky na lavici? *sok* Jestli jsem to dobře pochopil, tak Vás učitelka po odebrání sluchátek normálně vyvolala a vy jste neuměl látku, kterou jste umě měl. Je možné, že kdybyste neprovokoval sluchátky, vyvolala by někoho jiného, ale jinou souvislost nevidím.

karelsargi

@magdon my dostáváme "malé pětky" s váhou 1 (testy mají váhu 2) za nepřipravenost, chybějící domácí úkol či jakákoliv jiná školní pomůcka. To že jsem měl sluchátka na lavici asi brala jako nepřipravenost.

asd1

Leda tak nepřipravenost lavice na hodinu - byly na ní věci které do hodiny nepatří... Ovšem ležící sluchátka a za to koule... To bych taky řešil, protože takové hodnocení neodpovídá skutečnosti.

re4zon
@nodnek nic nepodsouvam. "zbytek je následek tvého počínání", tohle uplne staci. Nasledek v poradku, ale v ramci prava. Chces jiny priklad? Pane ridici, nesviti vam zarovka, tak si na mesic vezmeme lyze co mate na strese. Staci ti to takhle, nebo porad nechapes?
My jsme meli inteligentni ucitelku a probihalo to zcela jinak. Bud odevzdas vec do konce skolniho roku dobrovolne, nebo dostanes poznamku a riskujes problem doma. A pak druhou, mene inteligentni, ktera cokoliv rovnou nicila. A jak cumela, kdyz si prisel rict otec spoluzaka o zniceny slovnik, ktery se nedal sehnat. Asi ji to tenkrat nestalo zrovna malo.

skola
hodnocení

3x

Buďte rád, že je dostanete na konci karantény a ne na konci školního roku.

sel
hodnocení

2x

Kdyby učitelka neměla právo zabavit věci žákovi, tak by to určitě nedělala. Určitě to má ověřené, proto tak konala. Jinak by přece věděla, že by měla jistojistě problém.

asd1

pedagogicke.info/...

Odebrat může do konce hodiny. Pak už jde o porušení vlastnického práva.

Má ho vytáhnout k tabuli a podusit ve vlastní šťávě, a ne mu je sebrat na celý virový prázdniny, obzvlášť pokud opravdu jen ležely na lavici..

jezevec*

ASD1 : Přesně tak...

figurek*
hodnocení

2x

kamaráde. Víš co znamená přísloví Mluviti stříbro, mlčeti zlato?

1/ Nikdy se nikomu nevyplatí znepřátelit si šéfa v práci. Sice si o něm můžeš myslet svoje, ale dobře si rozmysli dávat mu to najevo. Ty sis právě znepřátelil svoji učitelku a to se ti taky nevyplatí. Teď si počkáš do konce března.

2/ Raději mi vysvětli, proč do školy taháš tak drahou věc. Normální kapesní pecky za pár stovek by ti nestačily? Jestli ta sluchátka opravdu stála několik tisíc, tak pro ně pošli mamu.

asd1

Jedna věc je znepřátelit si šéfa, a druhá nechat si od něj na hlavu. A jak drahý má sluchátka do školy je věc čistě jeho a jeho rodičů. V tomhle případě je úplně jedno jestli stály stovku nebo tisíce.

Trest ano, ale tohle je spíš šikana než trest.

karelsargi
hodnocení

Sluchátka můžou být dneska docela drahá záležitost, kor když moderní telefony často nemají jack a já si musím koupit bezdrátová, které jsou dražší.
A jsem hudební typ a mám radši kvalitní basy a výšky, takže levné pecky bych nechtěl, ale přežil bych s nimi.
motak
nemusis si koupit bezdratove, muzes si koupit redukci. ale chapu, ze bezdratove vypadaji vic cool
karelsargi
hodnocení

To máte pravdu, ale je to nepraktický, jak říkáte bezdrátové jsou víc cool, ale taky mnohem praktičtější. To už je ale jiné téma, i kdybych měl klasické levné drátové sluchátka tak by neměla právo mi je vzít.

jezevec*
hodnocení

2x

Já osobně bych za učitelkou šel hned po hodině a dal jí vybrat - buď sluchátka vrátí, nebo to oznámím jako krádež a současně o jejím chování vyrozumím Českou školní inspekci. Totéž bych udělal jako rodič. Učitelka zjevně neví, která bije a její hysterická reakce s řevem ohledně soudu mě v tom jen utvrzuje, pokud to tedy opravdu proběhlo tak, jak píšeš.

Kdo ví,jak to doopravdy bylo, neznáme stanovisko učitelky.

jezevec*

Samozřejmě. Proto píšu "pokud to bylo opravdu tak, jak tazatel uvádí..."

karelsargi
hodnocení

Na to jsem už neměl nervy :D jsem mladý introvert který se jentak nedokáže takhle hádat s nadřazenou osobou, jinak bych si je prostě vzal a šel domů :D na to jsem ale neměl kuráž.
A ano, opravdu mě hned takhle servalo což mě šokovalo, slušně jsem ji řekl že narušuje zákon a ona mi vynadala že nemám být drzý a ať prý ji nahlásim, že se to stejnak nevyřeší a budu ji platit právníka.
jezevec*
Platil bys leda kulový. Tohle by neřešil právník, ale policie. To je totiž krádež jako vyšitá...
Ale soudružka důležitá to na tebe prostě zkusila...

ladycat*
hodnocení

2x

Myslím, že tazatel si svůj trest už odbyl (pětkou a poznámkou). I když jsem ve většině případů na straně učitele, tady si zastanu kluka. Učitelka prostě nezvládá svoji práci, viz hysterický výstup.

Řídila bych se radami: @jenda2 @jezevec a částečně @asd1.

hodnocení

2x
Tak je třeba si přiznat, že to zabavila, protože nějakou poznámku nebo kouli(ikdyž nechápu proč kouli - to se známkuje úklid na lavici?) bys měl totálně na háku. Myslím, že Ti malinké přistřihnutí křidýlek prospěje.

fialka2
hodnocení

2x

Domnívám se, že sám nejsi moc vychovaný, typický spratek dnešní doby. Takové věci do školy nepatří. Sám informuješ, že si nenecháš kálet na hlavu. A učitelka si od takových dětí má nechat? Učitel je autorita, měl by jsi mít víc respektu a pokory. Měl bys držet ústa, čekat na tu měšíční lhůtu a být rád, že vrácení nebude až na konci roku. Byla to určitě provokace a asi ta tzv. třešnička na dortu.

Zamysli se především nad sebou, při hledání chyb. Tvůj učitel má třeba 25 takových dítek...Musel by zešedivět po roce.

asd1

Autorita, která porušuje zákony a po upozornění začne ječet a vyhrožovat? Měla je po hodině automaticky vrátit. A jako první mělo nastoupit "co ty sluchátka na lavici, hned to ukliď a pojď k tabuli. A příště to nechci vidět". Nevidim důvod proč by měl držet hubu.

Za komančů ses někomu nelíbil nebo "byl drzý" nebo jinak nepohodlný, tak tě vyloučili z pionýra a nesměl jsi studovat, tahle doba dnes naštěstí už není. A přesně tyhle móresy má ta učitelka - viz tak pětka za nepřipravenost na hodinu, ta může být za to že nemá úkol, pomůcky atd., ale ne za sluchátka na lavici... Dá se u ní čekat, že za upozornění na chybu se začne mstít a hledat kličky jak mu to dát sežrat. Takže je třeba kvalitní příprava na hodinu, aby potápění a šikanu neměla tak snadné.

asd1 - "...po upozornění začne ječet a vyhrožovat?"... " jako první mělo nastoupit "co ty sluchátka na lavici, hned to ukliď a pojď k tabuli. A příště to nechci vidět" "

A jsme zase u toho! *zed*

Vy jste tam byl? Slyšel jste učitelku ječet? Jak víte, že odebrání sluchátek nepředcházelo opakované varování? Že žák učitelku úmyslně neprovokoval a neponechával sluchátka na lavici i přes několik žádostí o jejich uklizení? Víte bezpečně, že tam ta sluchátka skutečně jen ležela (a tazatel si toho "nevšiml"), nebo zrovna byla "náhodou" připojená k nějakému hrajícímu přehrávači? Určitě to přece musí být pravda, když to tazatel říká, že?.

Známe jen verzi tazatele a ta je samozřejmě napsaná tak, aby druhá strana vypadala jako despotická osoba, která porušuje zákon. Třeba to bylo tak, jak tazatel naznačil, ale jak znám dnešní puberťáky, spíš bych se klomnil k tomu, že se tazatel považoval za mistra světa, na kterého je nějaká učitelka krátká a tentokrát narazil. A když už teda porušil nějaká pravidla (zlobili jsme všichni), měl by se smířit s tím, že to bude mít nějaké následky a ne hned běžet brečet na Internet.

karelsargi
hodnocení

@magdon vy asi pořád nedokážete rozeznat rozdíl mezi realitou a anonymní poradnou na internetu že :D
asd1

Už jsem psal, že nesoudím, ale reaguji na situaci tak jak je popsaná. A jestli to popsal jinak než bylo, tak dostal i jinou radu jak reagovat a bude to jeho problém. A spousta lidí mu tady hned automaticky podsouvá že lže, je spratek a má držet hubu.

@karelsargi Tak trochu popiš ten rozdíl...

honza7*

→ vy asi pořád nedokážete rozeznat rozdíl mezi realitou a anonymní poradnou na internetu že :D

No jestli tady někdo sní a blouzní v zajetí falešných představ, pak jseš to evidentně ty, milej študente. A to od první chvíle a ke svý škodě zároveň. Ale jo, nabij si hubu. Až za pár let uvidíš někde sluchátka, třeba ti docvakne.

karelsargi - No, možná jsem trochu nechápavý *nevi*, pokusíte se mi ten rozdíl vysvětlit?

asd1 - Já nikomu nic nepodsouvám, jen nejsem ochotný slepě uvěřit všemu co kdo napíše, když nevím, že to tak opravdu bylo. Nechci tazatele urážet, či kritizovat. Ani já samozřejmě nevím, jak to bylo a je mi to v podstatě jedno. Mě jen zaráží to, jak někteří odpovídající vůbec nepřipouští možnost, že si tazatel historku upravil ku svému prospěchu, automaticky to berou jako nezvratnou pravdu a podle toho mu radí.

@magdon stejně to vidím i já, a to se "některým" nelíbí, razí "svou" pravdu

asd1

Když dostaneš v matice zadání 1+x=2, tak počítáš kolik je x nebo spekuluješ jestli tam nebyl i zlomek? Prostě je zadaná situace a ta se řeší.

@asd1 - Tak jsem si otevřela ten váš odkaz a našla v něm tohle (zvýrazněno mnou):

"Česká školní inspekce je ovšem přesvědčena, že na problematiku užívání a regulace mobilních telefonů ve výuce by nemělo být nahlíženo primárně optikou právních mantinelu, ale zejména z hlediska pedagogického a výchovného. Regulace na úrovni školy by v principu měly mít výchovný rozměr..."

A to jsou sluchátka po žáka o dost zbytnější, než mobil.

asd1 - Jasně, jenže když mi někdo zadá (zeptá se) vzorec 1+x=2, mám 100% jistotu, že si tazatel ten vzorec neupravil tak, aby výsledek (odpověď) vyhovoval jen jemu a aby tím z ostatních udělal blbce. Což se o výše položené otázce říct nedá. ;)

karelsargi

@magdon a proč bych si to měl upravit tak, aby mi to vyhovovalo, když je všechno anonymní? Pro mě vyhovuje zjistit svoje práva a získat svoje sluchátka zpátky, proto taky chci radu, a abych dostal nejlepší radu, tak řeknu vše jak bylo ne? Kdybych situaci popsal jinak, dostanu jinou radu, která by nebyla vyhovující pro mojí "pravou situaci".
A nebo kdybych sem napsal jméno učitelky a školu kde řučí a začal bych soudit jak ji, tak školu, potom bych chápal, že by jste řešil, zda říkám pravdu. Ale vzhledem k tomu že tohle je anonymní poradna, může vám být úplně jedno, zda lžu či ne.

Jakýkoliv dotaz na téhle poradně může být vymyšlený, ale aby se dalo radit a diskuzovat, musíte s tím zacházet, jako kdyby byl pravý.

@nonek v realitě se soudí, tady se radí. Dejme tomu, že jste učitel a přijde za váma žák A který chce zažalovat žáka B. Tak ano, v téhle situaci by jste měl řešit, jak situace opravdu byla a zda říká žák A pravdu, před tím, než budete soudit žáka B.

A rozdíl mezi tím a anonymní poradnou snad pochytíte sami, kdyžtak už jsem to vysvětloval magnodovi.

"...může vám být úplně jedno, zda lžu či ne".

Ale vždyť mně je naprosto jedno, jestli lžete. Klidně si tu pište, co je Vám libo. Jestli jste si nevšiml, tak jsem ani jednou (no možná párkrát ano) nereagoval na Vaše příspěvky, ale na odpovědi některých rádců, kteří Vám ty pohádky žerou.

Taky si všimněte, že jsem Vám nic neradil (já vím, to trochu odporuje pravidlům poradny), protože moje rada by se Vám nelíbila, neodpovídá tomu, co tady chcete číst a stejně byste se jí neřídil.

Howgh. *frajer*

jenda2*
hodnocení

1x

V první řadě si prostuduj školní řád. Pak zajdi za ředitelem a popiš mu situaci s požadavkem vrácení věci. Zabavovat v dnešní době je trapné. Učitelka asi nezvládá svou práci, jinak by takové blbosti neříkala. Rozhodně se nechovej ve stylu neznepřátelit si šéfa. Nemáš žádný důvod se nechat ponižovat. Rozhodně ne proto, že jsi měl na stole sluchátka. Pokud by učitelka pak dělala naschvály, tak to vyřešte s rodiči. To prostě neexistuje pro pedagoga se takto chovat.

karelsargi
hodnocení

Asi to tak bohužel budu muset udělat. Zejtra za ním zajdu jestli tam bude.
Děkuji

hodnocení

1x
Ja myslim ze sluchatka na lavici nebyl jediny podnet, ktery ucitelku k tomu vedl a jestli jo, tak je asi trochu labilnejsi. Nic mene, neni to tak davno, co jsem chodil do skoly a aby si ucitele odnaseli osobni veci studentu do kabinetu si rozhodne nepamatuju. To musel byt uz velky extrem a student musel hodne drazdit aby k tomuto doslo. Za dob komunismu bylo jiste lecos standartem. Bohuzel je to minulost, tak to sem porad netahejte. Nic to neresi. Zkusit reditele muzes ale bez ohledu na vysledek nejspis vydrazdis ucitelku jeste vic, coz znamena, ze budes muset byt na jeji hodiny dobre pripraveny.

hodnocení

0x

@karelsagi - Můžu udělat něco s tím, abych sluchátka dostal zpátky?
Na vašem místě bych začala přečtením toho zmiňovaného školního řádu.

jezevec*

Školní řád NENÍ nadřazen Trestnímu zákoníku!

Ráda bych viděla, jak paní učitelce prokazujete úmysl "přisvojit si" *smich*

asd1

Že by tím že je sbalila a má u sebe?

10.03.20 19:16

Ne.

asd1

To bych mohl z auta sebrat rádio a tvrdit že jsem si jen chtěl dva dny poslouchat a zase ho vrátit...

Věř tomu, že policajt by jí řešit musel, inspekce by se tím taky musela zabývat a náhradu škody za půjčení jiných sluchátek bych z ní dostal. Resp. pokud není úplně blbá, tak by je na vyžádání hned vrátila..

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]