1. Kolik hektolitrů vody napršelo na zahradu o výměře 0,2 hektaru, jestliže meteorologové oznámili, že ,,na tomto území spadlo 5 mm srážek". 2. Jak daleko od nás udeřil blesk, jestliže hrom uslyšíme za 12 sekund po záblesku. Přitom víme, že rychlost zvuku je přibližně 330 m/s. Vzdálenost uveďte v kilometrech. 1. má vyjít 100 hl a 2. 3,96 km, ale nevím postup. Třetí úlohy si na obrázku nevšímejte.. Budu moc ráda za odpovědi, děkuji za pomoc.
Jsou to tak jednoduché příklady, že nevím jak poradit tak, abych to rovnou nespočítal. 1. Malá nápověda..5mm srážek znamená 5mm vrstvičku vody..takže pro zjednodušení na 1m2 dopadne 5l vody. No a dál už to spočítáte, ne? 2. Násobení dvou čísel zvládnete a výsledek z metrů převedete na km. A je to hotové.
Opravdu těžké příklady.S těmi by měl problém i žák 3. třídy.
doplněno 08.03.20 23:51:
Když to tak půjde dál,tak za chvilku se sem budou chodit ptát,kolik padesátikorun dostanu,když si přijdu do banky rozměnit pětistovku na padesátikoruny.
nelaamican*
Jak vidím,tak vy s ním máte problémy také když ani nezvládnete poradit dívce v nouzi..
priklad1*
Dívka by si měla nechat zaplatit doučování a nikoliv si nechat počítat příklady od jiných.
Jak víte, že je dívka v nouzi? Třeba je jenom líná.
nelaamican*
Nechce at jí příklad vypočítáte,ale at jí pouze poradíte od toho tato stránka je jak název vypovída..
Nechápu absolutně nechápu proč tady vubec píšete,když nechcete poradit,ale jen urážet..
Vyřešte se své problémy a nevyzlívejte si to na ostatních..
jn
Příklady jsem zkoušela počítat sama a nešly mi vypočítat, tak jsem si pouze chtěla nechat poradit, jak na to, ale i přesto, že se tato stránka jmenuje "poradte.cz", tak vidím, že skoro nic takového než poznámky typu, jak jsou ty příklady jednoduché, tady nemůžu očekávat.
skola
melamican - nechápu proč zde píšete a žádnou radu neudělíte. Dívka v "líné nouzi" radu dostala hned v první odpovědi. Tak je vše vyřešeno, teď se musí snažit ona.
Po jejím doplnění nestojí o radu v první odpovědi, ale o výpočet domácí úlohy, aby mohla opsat výsledky.
nelaamican*
Protože nechápu proč tady někdo bezdůvodně uráží mou kamarádku a pochopitelně i ostatní..
Sorry, Váš "písemný projev"mi mnohé vyjevil. Jak známo Imago animi sermo est. Na otázku - Jak víte, že je dívka v nouzi? - mi už ani nemusíte odpovídat.
jn
@skola Ano, to máte pravdu, je vše vyřešeno, tím pádem tady ale \"adetouk\" nemusel/a psát tuto odpověď. Na tu jsme reagovaly. A vážně nemám potřebu to opsat, jde mi jen o to, abych pochopila, proč se postupuje tak, jak se postupuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.