Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Present simple

Od: neznama* odpovědí: 2 změna:

Ahoj lidi,

Ve škole už bereme dlouho jako tenhle čas, ale já jsem an to úplně zapomněla:(( Tak se chci zeptat jestli by mi to někdo nevysvětlil:( mám v tom úplně zmatek, jako v překladu věd, vůbec nveím co a jak mám přeložit:(

Díky předem:)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

3x

Ahoj neznámá. Present simple to je přítomný čas prostý. Např. I go home.(Jdu domů). He goes home. We go home. V otázce Do you go home? Does he go home? Do we go home? Používá se tento čas dosti často a běžně. Taky pro děj, který se pravidelně opakuje - např. I get up et six o ´cloch every day. Vstávám každý den v šest hodin. Nevím, co více by Tě zajímalo.

doplněno 13.09.10 15:31:

at six o ´clock - neeee to, co jsem napsala

myse*
hodnocení

2x

to je přítomný čas prostý. Nejjednodušší tvar sloves bez koncovek. Pouze u třetí osoby jednotného čísla (he, she, it) se přidává -S

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]