Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pamatování textu u dítěte

Od: mick odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám dotaz asi na maminky. Dcera
Zpaměti odvypravi knížku cca 30 stránek textu.slovo od slova. Jsou ji skoro 4. Máte s tím zkušenost? Je to běžné?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

prý je to běžné. Malí špunti se učí opakováním a mívají proklatě dobrou paměť. Proto se před nimi nemá mluvit sprostě. Dospělí si sice myslí, že děcka nic neví a ničemu nerozumí, ale to není pravda. Cokoliv před nimi řeknete, je pečlivě uloženo a bude použito.

Já jsem děckám čítával Milerovu knížku pohádek O zvědavém štěnátku. Oni se ji naučili zpaměti a pak ji vykládali místo mě. Náš kluk, ten nejmladší z nich, si dokonce začal vymýšlet vlastní varianty a pak mi tvrdil, že v knížce je všechno špatně, že tak to vůbec nebylo.

hodnocení

2x

Zdravím.
Ne, není to normální. Zajděte s dcerou na testy, evidentně je nadprůměrně inteligentní.

figurek*

nikam nechoďte a holčičku nestresujte. Příliš vysoký IQ a příliš dobrá paměť život spíš komplikují, než aby ho usnadňovaly.

liska5
hodnocení

1x

Pokud jsou to básničky s ilustracemi, tak bych tomu i věřila. Ale běžné to není. Mají čistou hlavu, dětičky. A vy máte asi nadanou holčičku.Teď se pokuste zjistit, v čem bude pomalejší, slabší, a to posilujte. Myslím tím třeba začlenění, komunikace s vrstevníky, pohyb - obratnost, hudba, výtvarný projev, počítání. Prostě jí dávat i něco jiného, aby byla všestrannější.

liska5

Jako předškoláci jsme měli zmáknuto několik knížek typu Fr. Hrubín /Jiří Trnka/ Říkejte si se mnou. To umím odříkat ještě ve svých 70ti*smich*. Moje nejmladší sestra ve 4 letech četla! Viděla nás starší se učit, tak nás napodobovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]