Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to převést?

Od: lukass* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, prosím, jak mám převést 7,8 g/cm3 na g/m3?

Děkuju.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x
Musíš vědět, kolik cm3 se vejde do jednoho m3, pak už je to čistá matematika.
lukass*
hodnocení

Takže 7,8 vynásobím 1 000 000?

hop®
Ano Lukáši, přesně tak, když umíš převádět jednotky tak už je to pak pohoda! *palec*

hodnocení

0x

Jednoduše.

Určíte si, kolik cm3 se vejde do m3...a těch 7,8g následně vynásobíte příslušným číslem.

A je to.

Vidíte, nic složitého to nebylo.

hodnocení

0x

1 metr je 100 cm

1 metr krychlový je 1000000 cm krychlových (počet nul je trojnásobný)

7,8 g/cm3 je 7,8 krát 1000000 g / 1000000 cm3 což je 7800000 g / m3 což je 7800 kg / m3

prevodnik
hodnocení

0x
Je to jednoduché vem si, že máš hustotu v jednotkách g/cm^3 a chceš si převést hustotu na g/m^3. Tak si můžeš všimnout, že hmotnostní část je ve stejných jednotkách, z čeho plyne, že se zaměříš pouze na objemovou část. Uděláš převod cm^3=10^-6 m^3 a už to máš. Uděláš poměr g/cm^3 a g/m^3 čímž ti vypadne g a dostáváš poměr 1/cm^3 a 1/m^3 tento tvar můžeš napsat na poměr m^3 a cm^3. Teď použiješ poměr jednotek, který jsem vypočítal, tedy m^3 vydělíme 10^-6 m^3 a dostanu výsledný poměr 10^-6, což je očekávaný. Teď stačí tvé číslo v zadání vyďelit číslem 10^-6, což je stejné jako krát 10^6 tedy 7,8*10^6= 7800000 g/m^3 = 7800 kg/m^3
hop®

No, twle, tak tohle nějak nestíhám, sorry, tebe bych nechtěl mít za učitele, kterej by mi měl něco vysvětlit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]