Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Někdo mi vyhrožuje přes sms - co mám dělat?

Od: robik odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

jedna holka říkala, že až mě potká, tak mi dá pěstí. Teď mi volala její kamarádka kdy jdu ven. Bojím se a nevím co mám dělat. Mám to někam nahlásit?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

segn
hodnocení

4x

Tak říkal ti to někdo osobně, že ti dá pěstí nebo ti přišla výhružná SMS? Rodiče máš, výhružník má také rodiče, ať se spolu navštíví a řeší to.

hodnocení

3x
Číslo zablokuj bud v klidu a nereaguj

Naopak, myslím si, že lepší je na to číslo zavolat a bez jakýchkoliv obav natvrdo říct, ať přestane otravovat. Předpokládám, že ten hovor by dotyčný)á) nepřijal(a). Pokud to nepřijme, tak vůbec není důvod se bát. Pokud hovor přijme, tak říct nejdřív v klidu : z tvýhho (vašeho) čísla jsou mně posílány určité smsky. Možná byl Váš mobil zneužit někým.

Pokud začne něco říkat o tom, že to napsal(a), tak natvrdo bez obav říct třeba: radím ti, abys mě přestal(a) otravovat, nebo to nahlásím na policii a budeš mít problémy.

hodnocení

1x

Třeba si s vámi ta dotyčná chctěla dát schůzku. Možná se jí líbíte. Ty výhrůžky od jedné holky, bych ignorovala. Zřejmě jen silácké kecy.. Nevím kolik je vám let, případně o tom můžete říct rodičům. Berte to s nadhledem a hlavně se nebojte vystrčit nos ven.

hodnocení

1x

Pravděpodobně nějaký způsob pomsty. Stačí odepisovat smsky, že případně zavoláš 158 a bude to vyřešený raz dva.

lukas32
hodnocení

1x

Holka má asi dost "síly" a k tomu hodně volného času. To je silně nebezpečná kombinace... Vzal bych si ji do parády a u nás v Beskydech uděláme poctivou 30 kilometrovou túru. Večer jak by lehla, tak by hned usnula. Nebo by mohla pomáhat starším lidem s nákupem, tam tu sílu využije ještě lépe.

hodnocení

1x

V první řadě si vzpomeň, cos těm holkám udělal a jestli mají nějaký důvod ti ubližovat. Třeba jsi jim taky ublížil?.

Pokud sis to něčím zasloužil, tak dostaneš pěstí. Pokud ne, tak se poraď s rodiči.

Když chce někdo někomu dát pěstí, tak většina takových lidí dotyčnému nevypisují sms, a rovnou mu někde tou pěstí dají. Když někdo vypisuje sms, tak "princip" pomsty je v tom, aby měl někdo strach a ke skutečné "akci" se nechystají.

Colombo v tom detektivním seriálu měl rozhodně výrazně víc zkušeností :)

Pokud se lopezz boji holky, tak je tu kazda rada draha...

hodnocení

0x
No, já být kluk, tak nejdříve pracuji na sobě. Na svém strachu, abych neztuhla kdyby to chtěla udělat opravdu. Smířila bych se s tím, že holt budu třeba muset praštit holku, i když holky se normálně mlátit nesmějí. Někteří kluci holku nezvládnu praštit ani v sebeobraně. Holka se mlátit nesmí, protože je to citové, něžné stvoření. Pokud ale nějaká cit nemá, je zlá, tak to pro ni holt neplatí a bránit se lze.
Pak zbytečně neprovokovat, vnímat, kde je, držet se dál. Být připravený uhnout a provést jí totéž. Žádný útočník nemá jistotu, že bude zároveň vítěz.
Několik let jsem byla ve střehu z podobné hrozby, pak jsem útočníka chytla do páky a byl od něj pokoj už napořád (domácí násilí). Bez dříve prožitého šikanu bych se ale vůbec nedokázala dobře bránit. Zbavila jsem se strachu z násilí a jsem dnes silnější, volná. To je výhoda, je dobré se neplašit.
Ale souhlasím s tím, že kdo vyhrožuje, nejspíše nezaútočí.
SMS bych nemazala, je to důkaz, že s tím začala ona. Rodiče by to vědět měli. Ale ohnat se člověk musí umět sám. (I páky pro sebeobranu jsou na netu.)

liska5
hodnocení

0x

Odepiš, že vyhrožování je trestné a že budeš její SMSky archivovat jako důkaz pro Policii. Nepíšeš věk. Pokud jsi žákyně, sděl to rodičům. Vezmi s sebou ven otce, bráchu nebo oba, že už na ni čekáte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]