Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úloha do excelu

Od: lukas87* odpovědí: 4 změna:
Definujte funkci, která pro zadaný první člen aritmetické posloupnosti a, diferenci d a zadaný počet členů n odevzdá prvních n členů této aritmetické posloupnosti (cyklus For, pole na výstupu),a použijte ji pro několik zadaných aritm. posloupností. NEMOHL BY MI TO PROSIM NEKDO UDELAT V EXCELU? MOCKRAT DEKUJI

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

qwertz*
hodnocení

0x
Trošku mi připadá, že jsi na škole dostal projekt, zadání jsi zkopíroval sem na fórum a jednosuše čekáš, až ti to někdo vypracuje, abys to pak odevzdal. Zkoušel jsi to vyřešit? pokud ano s čím konkrétně máš při řešení problémy? Věřím, že ti pak každý rád poradí, ale nechat za sebe dělat úkoly... To si myslím, že tenhle sserver jo o něčem jiném...
lukas87*
hodnocení

Ne ne ne, samozrejme ze si ukoly delam ciste sam... jinak by ta skola pro me asi nemela moc smysl... ale jelikoz jsem byl nemocny tak jsem toto moc nevstrebal.. Kdyby mi to prave nekdo udelal tak bych se v tom zacal pak pitvat a zjistovat proc to je tak a tak a proc onak.. Takhle se nemam vubec ceho chytit. Opravdu bezne takove veci nedelam, je to krizova situace. Dostat program a dat to nekde na internet at mi to nekdo udela to opravdu neni muj styl, ale ted to fakt potrebuju, protoze nevim...
qwertz*

V tom zadání nerozumím, jak implementovat cyklus FOR. V MS Excel existují logické podmínky, boolovská výrazy, ale ne cykly. Jediný způsob, jak zajistit FOR mě napadá VisualBasic. ...

lukas87*
hodnocení

No presne tak... pres excel do Makra - editor jazyka visual basic
Je to tak mozne pro tuto ulohu?
Function posl(a As Double, d As Double, n As Integer) As Double
Dim i As Integer
posl = a
For i = 1 To n - 1
posl = posl + a * d ^ i
Next i
End Function

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]