Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna vysvědčení (odebrání)

Od: 1234 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám dotaz ohledně odebírání titulů, vysvědčení, maturity atd. Někde jsem četl, že vysvědčení (ani maturita, ani titul - po 3 letech) nelze odebrat. Chci se zeptat, jak je to možné. Myslím tím například to, když se zjistí, že minulý školní rok někdo získal známky podvodem a nebo falšoval absence. Lze tedy zpětně opravit známku nebo neomluvené hodiny na vysvědčení? Nebo už za předešlá léta nelze vysvědčení upravovat. Jak v těchto případech probíhá penalizace?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

0x

Nikdo neodpovídá, tak odpovím já.

No jak je to možné. Možná tak, že na VŠ dodatečně už nikdo nikoho zpětně nekontroluje. Splníte podmínky, dostanete diplom, potřesete si rukou s děkanem, rozloučíte se a můžete odejít a už nikdy se nevrátit.

A jak jsem si všiml na střední, pro maturitní vysvědčení platí totéž. Když už vás k maturitě pustí a vy ji úspěšně složíte, dostanete maturitní vysvědčení. Tím je škola ukončená, věc hasne, nikdo se vás už na nic nezeptá. A jestli jste byl problémový student a míval neomluvené absence, pak se vás už vůbec nikdo na nic nezeptá. Všichni budou rádi, že jste maturitou prolezl a že je od vás pokoj.

No a jestli jste na střední a zjistí se, že jste v minulém ročníku nějakým způsobem fixloval známky, pak si nekoledujete o dodatečnou úpravu vysvědčení, ale o vyhazov. Jednu takovou expertku jsme ve třídě měli.

hodnocení

0x
Kontroluje. Zpětné se kontrolují závěrečné práce -bakalarky a diplomky. Když se zjistí nesrovnalosti, mohou odebrat titul nebo třeba zneplatnit obhajobu závěrečné práce. ZáležI, kdy se na to přijde. Při plagiátorství můžete přijít o titul a také o dobrou pracovní pozici. Viz skandály u ministryně spravedlnosti a další politici... každý si může zkontrolovat vaši veřejně přístupnou závěrečnou práci na theses.cz , kde se povinné archivují všechny práce a jsou volně přístupné. K maturitnim pracím zatím takto veřejný přístup není. Ty zůstávají v archivu na škole, kde se k nim dá také dostat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maturitní vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]