Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzorce-derivace,konstantní funkce

Od: jdjsjsndndj odpovědí: 4 změna:

Dobry den, jestliže mám vzorec v=ds/dt a vím že automobil konal rovnoměrný pohyb tak mohu napsat v=s/t a jestli je vzorec M=dL/dt tak mohu říct ze platí M=L/t?

Díky

doplněno 21.02.20 21:30:

samozrejme moment otáčení M je konstantní,platí to?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jdjsjsndndj
hodnocení

Pardon moment síly ! Opravuji se

hodnocení

0x

Já si myslím, že vzorce bez "delty" jsou jakoby "zjednodušené" vzorce, např. pro výuku na ZŠ, protože tam samozřejmě nelze vyučovat derivace atd. Velikost "delty" může být v různých řádech, třeba 0,00001 nebo třeba 100000. Je li něco konstatní, tak tím není ovlivněn výpočet. Co se týká momentu otáčení, tak tam se mění směr síly, takže těžko říct, zda lze teoreticy použít vzorec bez "delty" , jestliže se v průběhu otáčení mění ůhel "tečné" síly vůči "rovině Země".

jdjsjsndndj
hodnocení

A Pokavaď by nějeká těleso spadlo třeba ze skříné, na které nepůsobila vnější síla, platil by tento vztah? Nebo se to těžko určí? Odpor vzduchu neuvažujeme. Těleso bych postavila, tak aby spadlo a konalo otáčivý pohyb.

To nevím, fyzika není "můj obor".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]