Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem žákyní 9. ročníku ZŠ a hledám střední odbornou školu. Jsem 100% humanitní tip - tudíž matematika, chemie, fyzika atd. mě nezajímá a nebaví. (Proto nechci na gymnázium.) Můj prospěch ve škole je velmi dobrý - v 8. ročníku (jak v 1. , tak 2. pololetí) jsem měla vyznamenání. O vysokou školu mám určitě zájem, láká mě psychologie nebo filozofie. Mohl by mi prosím někdo pomoct s výběrem SŠ? Jsem ze západních čech. Předem děkuji.
Ahoj. I když jsi úplně humanitní typ, tak jestli chceš jít studovat na vysoké škole psychologii či filozofii, tak věř, že nejlepší je gymnázium. Matematika je na každé škole, i odborné. Gymnázium Tě připraví na vysokoškolské studium všeobecně. Máš-li vyznamenání a učíš se tím pádem více než dobře, být Tebou, gymnázium nezavrhuji. Věř, že je to pro Tebe asi ta nejlepší volba. Možná si říkáš, chemie mě nebaví, fyzika taky ne, ale v životě prostě budeš muset občas dělat věci, které Tě bavit nebudou. S perspektivou studia psychologie VŠ bych určitě nešla na nějakou odbornou školu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.