Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Absolvent VŠ - pojištění

Od: jerrys88* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
chtěl jsem se poptat na informaci, jsem od začátku září absolvent VŠ a
zajímala by mne skutečnost, jak to funguje, když se nyní zaregistruji
na úřadu práce, zda se mi bude již tento měsíc (září) započítávat do
doby důchodového pojištění nebo až ten příští (tzn. měsíc říjen)?
Ještě by mne zajímalo, jak to funguje s nemocenským pojištěním v mém
případě?

Díky za jakkékoli info;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

pokud studujete vyskou skolu dalkove platite si pojisteni sam, kdyz ste prihlasen jako obzp tj 10870 kc za mesic to je zdravotni pojisteni, socialni neni povinne, pokud jste veden na urade prace plati zdravotni za vas stat nikoliv socialni pojisteni, a pokud studujete denni studium plati to za vas take stat,kdyz studujete dalkove a jste u toho zamestnancem tak socialni zdravotni a dan za vas odvadi zamestnavatel

staci to vysvetleni takto?

dzoui*
"pokud studujete vyskou skolu dalkove platite si pojisteni sam..."
záleží na věku, jestli je věk do 26-ti let, tak i když se studuje dálkově, tak platí pojištění stát ..

hodnocení

0x

Co se týká důchodového pojištění, při výpočtu nároku na důchod se sčítají pojištěné dny, nikoli měsíce, takže důchodově pojištěn byste byl ode dne registrace. Možná je tato starost i předčasná, protože kdoví jak se změní posuzování těchto náhradních dob (jako je doba registrace na ÚP) do doby, kdy Vás bude zajímat důchod, ale zatím je to takto.

Nemocensky pojištěn nejste, to znamená, že nemáte nárok na nemocenské dávky.

jerrys88*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Přesně o toto se mi jednalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]