Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu člověk s atopii studovat veterinu?

Od: opickakiki odpovědí: 12 změna:
Rozhoduji se ze školou a trpim na atopii chci na tauferovku v Kroměříži ale podle doktorů je to nevhodné což nepopírám,ale na žádné alergie netrpím,atopii mám jen občas během roku cca 1 mesic během roku a se zvířaty jsem každý den ve styku a nic mi není ani to nějak nezhorsuji. Navštívila jsem kožního ten rekl že je to špatně a tudíž obvodní mi nechce dát zdravotní potvrzení. Zvažovala jsem i jiné školy ale ty by mě tak nebavily taky by tam byl problém s potvrzením. A na gympl nechci.
Děkuji

Mohu člověk s atopii studovat veterinu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr2
hodnocení

4x

Dobrý den, lékaře neposlouchejte, oni nerozhodují o tom, co vy budete studovat. MUSÍTE TO ROZHODNUTÍ UDĚLAT SAMA A NIKDY NENECHÁVEJTE ZA SEBE ROZHODOVAT JINÉ LIDI ! Já jsem zdravotník a také jsem důrazně odmítnul a šikovně obešel očkování proti žloutence, což bylo podmínkou pro přijetí do studia. Udělal jsem toto rozhodnutí sám a příjmu i jeho případné následky.

opickakiki
hodnocení

Jo snažím se s tím něco udělat ale když mi obvodní to potvrzení nedá tak se tam bez něj nedostanu.řekla že když kožní řekne že nedoporučuje tak mi ho prostě nedá.a přihlášky máme odevzdat do 1.3. Takže toho času taky moc není.
petr2

Rozumím Vám, kdybych byl ve Vašem případě postupoval bych takto: V případě, že by mi kožní lékařka nedala potvrzení, okamžitě bych ji vyměnil. Objednal bych se k nové, a vymyslel bych si pár věcí, jakože v minulosti jsem měl atop. ekz. a nyní je to ok vyléčené, jen potřebuji potvrzení... prostě formalita. Také jsem musel bojovat za to, abych nebyl očkován a vyhrál jsem. Nechci Vás navádět k podplácení, ale to je také cesta :) Nauče se, že můžete v životě dosáhnou všeho co chcete, ale né vždy lze jednat čestně a morálně. Realita v ČR :)

ladycat*

Rada s výměnou kožní lékařky dobrá, ale s uplácením už ne. Čím asi může ještě dítě (bez urážky) podplatit? Jedině tak čokoládou.

lipanek
hodnocení

0x

Lékaři studovali mnoho let svůj obor. Setkali s různými formami různých onemocnění, včetně toho Vašeho.

Myslím, že oni nejlépe vědí, co všechno vybraný obor obnáší, jak se může Vaše nemoc zhoršit, vlastně se to i v posudku píše. A doba bude přinášet chemie všude okolo nás stále více a více.

Lékaři musí předvídat.

opickakiki
hodnocení

Ano vím že za x let může být vše jinak ale štve mě že mě nikdo neposlouchá. Moje mamka říká doktorum že když se koupu tak mě ta voda štípe přitom ale ne právě že mě to svědí Nebo že mám exem když se prehreji to taky není pravda.To že jsem pod neustálým tlakem ze všech stran a exem na tohle reaguje toho si nikdo nevšímá.Chtějí abych se vyhýbala zvířatům ale nikdo kromě dvou mě blízkých lidí si nevšiml že když jsem se zvířaty že mě naopak pomáhají zvládat stres a ekzém se mi sklidňuje. Takhle bych mohla pokračovat. A kožní sama říkala že je docela velká pravdepodobnost že ten exem vubec mít nemusim.ale to do té správy nenapsala.Já prostě nechci sedět někde v kanceláři a dělat papíry. Ti doktoři ví jen to co jim řekne rodič a mě ke slovu nepustí a hlavně mi nevěří.
ladycat*

Na SŠ si můžeš podat 3 přihlášky, pokud vím. První z nich si dej na veterinu. Můžeš si o tom popovídat s třídní učitelkou nebo výchovní poradkyní (učitelka, která pomáhá žákům s výběrem SŠ), řekni jim o tvých obavách.

Co se týče mámy a doktorky, trvej si na svém, nenech se odradit "ambicema a představama" dospělých. Práce v kanclu by tě ubila, střídala bys zaměstnání, byla bys nešťastná. Řekni prostě, že tě to těší, že se se zvířatama cítíš dobře a chceš jim pomáhat. Máma a doktoři tě možná upozorňují proto, že veterina je celkem špinavá práce (ohledně fyzické čistoty) - podívej se na pořad Dr. Pol na National Geographic Wild:

opickakiki
hodnocení

Viděla jsem. Na sš můžu podat jen dvě a věřte mi že tu doktorku nemá rádo hodně lidí .problém je v tom ze já fakt toho moc nezmůžu.Já chtěla k jinému kozní ale bylo to k ničemu musím něco vymyslet. Štve mě že to samé říkala jednomu známému který chtěl na vojenskou taky trpěl atopii a zo potvrzení mu dala. Je to hrozná nespravedlnost.Prostě moje rozhodnutí nikoho nezajímá a vytáčí mě že na jednu stranu chtějí aby jsme se už v patnácti rozhodli co budem dělat další polovinu života a když se někdo konečně už rozhodne tak je to zhlediska druhých špatně.
ladycat*

Poraď se s výchovnou poradkyní nebo s jinou učitelkou. Vých. poradkyně by měla vědět všechny detaily ohledně těch přihlášek. Taky ať si třídní učitelka nebo nějaká učitelka, které důvěřuješ, promluví s mámou. Co na to říká táta, staří rodiče nebo sourozenci? Například moje ségra si mě uměla zastat. Není tvoje máma na tebe příliš přecitlivělá?

Pokud by ti nevyšla veterina, tak co zemědělka? I tam bys měla zákaz?

Případný neúspěch při výběru SŠ nemusí znamenat, že bys v tom oboru pracovala. Málokdo dnes dělá to, co vystuduje.

hodnocení

0x

Alergie se s věkem zlepší. Mě se takto výrazně zlepšilo asthma a to mě taky strkali daleko od zvířat a nedoporučovali špinavé prostředí autoservisů.

pb®

A já jsem nikdy alergická nebyla, mohla jsem se válet v seně a běhat po rozkvetlé louce nebo být na výstavě se stovkami koček v jedné hale. Pak se mi narodily děti a objevily se nemoci, mezi nimi i astma a alergie asi na prach. Ekzém jsem měla od narození, nejhorší v dětství, v dospělosti by nikdo nepoznal, že jsem atopik.

blanka
hodnocení

0x

Dobrý den, mohla bych se Vás prosím zeptat, jestli jste nakonec šla studovat na veterninární školu do Kroměříže? Řeším podobný problém s dcerou. Taky má občas exem a taky by hrozně chtěla jít studovat na veterinární školu. Má ještě 2 roky čas, ale trochu se bojím, aby ji v tomto nezastavilo potvrzení od lékaře. Moc děkuji za odpověd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]