Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, lékaře neposlouchejte, oni nerozhodují o tom, co vy budete studovat. MUSÍTE TO ROZHODNUTÍ UDĚLAT SAMA A NIKDY NENECHÁVEJTE ZA SEBE ROZHODOVAT JINÉ LIDI ! Já jsem zdravotník a také jsem důrazně odmítnul a šikovně obešel očkování proti žloutence, což bylo podmínkou pro přijetí do studia. Udělal jsem toto rozhodnutí sám a příjmu i jeho případné následky.
Rozumím Vám, kdybych byl ve Vašem případě postupoval bych takto: V případě, že by mi kožní lékařka nedala potvrzení, okamžitě bych ji vyměnil. Objednal bych se k nové, a vymyslel bych si pár věcí, jakože v minulosti jsem měl atop. ekz. a nyní je to ok vyléčené, jen potřebuji potvrzení... prostě formalita. Také jsem musel bojovat za to, abych nebyl očkován a vyhrál jsem. Nechci Vás navádět k podplácení, ale to je také cesta Nauče se, že můžete v životě dosáhnou všeho co chcete, ale né vždy lze jednat čestně a morálně. Realita v ČR
Lékaři studovali mnoho let svůj obor. Setkali s různými formami různých onemocnění, včetně toho Vašeho.
Myslím, že oni nejlépe vědí, co všechno vybraný obor obnáší, jak se může Vaše nemoc zhoršit, vlastně se to i v posudku píše. A doba bude přinášet chemie všude okolo nás stále více a více.
Lékaři musí předvídat.
Na SŠ si můžeš podat 3 přihlášky, pokud vím. První z nich si dej na veterinu. Můžeš si o tom popovídat s třídní učitelkou nebo výchovní poradkyní (učitelka, která pomáhá žákům s výběrem SŠ), řekni jim o tvých obavách.
Co se týče mámy a doktorky, trvej si na svém, nenech se odradit "ambicema a představama" dospělých. Práce v kanclu by tě ubila, střídala bys zaměstnání, byla bys nešťastná. Řekni prostě, že tě to těší, že se se zvířatama cítíš dobře a chceš jim pomáhat. Máma a doktoři tě možná upozorňují proto, že veterina je celkem špinavá práce (ohledně fyzické čistoty) - podívej se na pořad Dr. Pol na National Geographic Wild:
Poraď se s výchovnou poradkyní nebo s jinou učitelkou. Vých. poradkyně by měla vědět všechny detaily ohledně těch přihlášek. Taky ať si třídní učitelka nebo nějaká učitelka, které důvěřuješ, promluví s mámou. Co na to říká táta, staří rodiče nebo sourozenci? Například moje ségra si mě uměla zastat. Není tvoje máma na tebe příliš přecitlivělá?
Pokud by ti nevyšla veterina, tak co zemědělka? I tam bys měla zákaz?
Případný neúspěch při výběru SŠ nemusí znamenat, že bys v tom oboru pracovala. Málokdo dnes dělá to, co vystuduje.
Alergie se s věkem zlepší. Mě se takto výrazně zlepšilo asthma a to mě taky strkali daleko od zvířat a nedoporučovali špinavé prostředí autoservisů.
A já jsem nikdy alergická nebyla, mohla jsem se válet v seně a běhat po rozkvetlé louce nebo být na výstavě se stovkami koček v jedné hale. Pak se mi narodily děti a objevily se nemoci, mezi nimi i astma a alergie asi na prach. Ekzém jsem měla od narození, nejhorší v dětství, v dospělosti by nikdo nepoznal, že jsem atopik.
Dobrý den, mohla bych se Vás prosím zeptat, jestli jste nakonec šla studovat na veterninární školu do Kroměříže? Řeším podobný problém s dcerou. Taky má občas exem a taky by hrozně chtěla jít studovat na veterinární školu. Má ještě 2 roky čas, ale trochu se bojím, aby ji v tomto nezastavilo potvrzení od lékaře. Moc děkuji za odpověd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.