Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sublimace jodu ze soli

Od: sonik89 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, nemáte někdo představu, jestli by bylo možné z jodisované soli izolovat sublimací pozorovatelné množství jodu? Případně máte tip na nějakou běžně dostupnou potravinu, ze které by bylo možno získat sublimací nějakou složku? Děkuji

 

 

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

figurek*
hodnocení

0x

Vidím že zde není žádný mistr chemie, tak připíšu co pamatuji ze školy.

To co se přidává do kuchyňské soli není jod, ale jodičnan sodný a jodičnany prý drží pohromadě proklatě pevně. Samy od sebe se nerozpadají. Myslím že z kuchyňské soli nevysublimujete vůbec nic.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]