Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skládanka z geometrických útvarů

Od: ebent odpovědí: 5 změna:
Dobrý večer, potřeboval bych pomoct s tzv. Skladankou
Umím vypočítat obsahy, ale vždy mi to vyjde jinak, než to vyjít ma

Skládanka z geometrických útvarů

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Kolego...Vy opravdu bez pomoci nespočítáte nic?
To je za poslední hodinu snad pátý příklad od Vás..
Zkuste také zapojit jeden či dva mozkové závity.
ebent
hodnocení

Bohužel jsem byl měsíc nemocný a kamarád mi až dnes přinesl učebnici, ze které máme mít hotová cvičení. Zitra už do školy jdu a učitelka to po mně bude chtít a já se ještě učím na testy, doufal jsem, že by mi tu někdo pomohl. Já si to i tak prepocitavam abych tomu rozuměl, když mi to tu někdo vysvětlí

Zdravím.

Všechny ty příklady pocházejí z brožury TESTY 2020 z matematiky pro žáky 9.tříd ZŠ, sloužící k přípravě žáků na přijímací zkoušky. Tato brožura obsahuje na 114 stranách textu spousty příkladů k procvičování. To se má poradna na co těšit, pokud budeme to celé absolvovat...

ebent
hodnocení

Samozřejmě vše ne :D
Měly to být dvě strany a chybí mi už jenom 3 cvičení

hodnocení

0x

Tak kvůli té nemoci:

10.1: Obsah "vlasů": Obsah dvou rovnoramenných pravoúhlých trojúhelníků s odvěsnami 3 cm(= jeden čtverec o straně 3cm) + k tomu obsah kruhu(=ty dva půlkruhy), jehož průměr je přeponou pravoúhlého rovnoramenného trojúhelníku s odvěsnami 3 cm

Obsah "obličeje": Obsah poloviny kruhu s průměrem 6 cm + k tomu obsah rovnoram.trojúhelníku se základnou 6cm a výškou 3 cm. Odpověď je N - obsahy vyjdou stejně...

10.2: Poměr obsahu kruhu s průměrem 6 cm ku obsahu dvou půlkruhů(= 1 celý kruh) z otázky 10.1 je opravdu 2:1, tedy A.

10.3: Viz výpočet v 10.1, tedy N (14,13 + 9 cm2)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]