Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu s 5 z čj na SOU?

Od: kratos* odpovědí: 8 změna:
Ahoj lidi zdravím vás, je mi 15 let a chodím stále do ZŠ v 9 ročníku ale tohle pololetí jsem upřímně posral češtinu a dostal jsem za 5 myslíte že tu je šance že bych jse dostal i s 5 na SOU?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Pokud na konci školního roku nepropadneš a splníš podmínky učnáku kam bys chtěl nastoupit tak proč ne

geq
hodnocení

1x
Ta pětka asi bude bohužel na místě. V deváté třídě vůbec netušíš, co je interpunkce. "Bych jse", "sticha", řadová číslovka bez tečky. Jestli takto píšeš diktáty a pravopisná cvičení, tak se nedivím, že máš za pět. Spíš se divím, že se ti to nepodařilo vytáhnout na lepší známku alespoň s literaturou. Pololetní vysvědčení v devítce se píše na přihlášku, takže s pětkou o tebe nebude žádná rvačka, a to ani mezi SOU. Jestli to na konci vytáhneš na čtyřku, tak tě nějaký hodně slabý učňák možná vezme. Ale nevím, nevím. Skoro bych řekl, že to bude chtít nějakou tlačenku.

hodnocení

0x

Stylizace tvého dotazu svědčí o tom, že česky umíš docela dobře. Chyby bych tam našel, ale ne moc podstatné.

Takže se snaž, držím ti palce!

hodnocení

0x

Nepíšete sice konkrétně o jaké učiliště se jedná, ale obecně vzato je na učební obory méně zájemců. než míst v učilištích, takže velmi praděpodobně nebude problém. Ovšem ČJ se vyučuje i na učilištích, takže vřele doporučuji zabrat a dohnat ty znalosti na lepší level - bude se to velmi hodit.

teta*
hodnocení

0x

Jde ti o hodně. Přece nechceš zůstat jenom se zákl. vzděláním. Z toho moc peněz mít nebudeš. Jestli se chceš dostat na SOU, tak dotáhni ČJ aspoň na trojku. Uršitě máš přehled co ti nejde, na čem ztroskotáváš - najdi si třeba i nějakého doučovatele.

whatever
hodnocení

0x

Jestli používáš "jse", tak SOU je tvá jediná naděje. Nebo ještě jít kopat kanály. Nechápu, jak se někdo takhle může vysrat na školu v 15 letech, to opravdu nechápu...

Být tebou, zopakuju si ročník, abys to měl jako trest, že se máš příště normálně učit.

kratos*
hodnocení

Hele nechceš bejt jakože sticha některým lidem učení nejde a proto jsem dostal 5,skoro ze všech předmětů mám 3. Prostě mi nejde čj tak nesuď lidi které neznáš...

michaelka
hodnocení

0x

Asi těžko... Možná při hodně velkém štěstí.

Je úplně jedno jestli jdeš na střední nebo na učnák, jak máš 5 tak to bude težký... Dnes je jiná doba a musíš počítat s tím že se třeba nikam nedostaneš. No ale možná to vyjde...

Na tyhle věci je bohužel potřeba myslet dřív... Ale čas nevrátíš, takže tak :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]