Nejste přihlášen/a.
je dano čislo m. určete čislo ,ktere je rovno deseti procentum z cisla m zvetseneho o 20 procent...predem dik
Já se troufale zeptám. Jkou jste měli protekci, že se dostal na střední školu. Nebo co to je za školu, že tam berou žáky s takovými znalostmi.
To ho budete na škole držet pokud nezabere. To jak nasadí diferenciální rovnice a integrály tak se z toho po...
Snad není nic jednoduššího než x = (0,1 m) * 1,2
doplněno 07.09.10 18:57:Sorry moc rychle jsem četl
x = 0,1 * (1,2 m)
doplněno 07.09.10 18:59:Ale jak na to koukám dojdeme ke stejnému výsledku, jen postup by nebyl v ažůru.
diky za odpoved a plne souhlasim bude to teda siiila mam strach že ani ten prvak neproleze a to je na hotelce a vypada to na poradnej narez heh
Dělat úkol ti nebudu, ale poradím ti, jak sestavit tu rovnici. ![]()
První krok - Vycházíme z toho m zvetseneho o 20%, čili větší o pětinu m. M větší o pětinu M se dá jednoduše vyjádřit. ![]()
Druhý krok - Výsledek má odpovídat 10%, to jest desetině toho, co si vyjádříš v prvním kroku. Tato operace se dá vyjádřit taky jednoduše, jednou matematickou operací.
Zkus to podle tohohle návodu a pak ti třeba zkontrolujeme, jestli jsme došli ke stejnému výsledku. ![]()
A teď jen doufám, že to mám sama dobře, když už radím v matice...
![]()
První krok: 1 M neboli 5/5 M a pětina M -> 6/5 neboli 1,2M
Druhý krok: 1,2M /10
Ve výsledku teda 0,12M, jestli se nepletu. ![]()
jaj zdravim to sem ani nedoufal ze se nekdo ozve byla to nahoda ze sem to taj nasel tak sem to zkusil mam kluka na stredni a nevi si stim rady a ja sem stoho taky tumpachovej ...kdybych vas mohl este poprosit o rovnici zkusil bych si stim pohrat preci jen sem dlouho ze skoly moc bych vam byl vdečnej neb nevim kam se jinam obratit a klukovy by to pomohlo diky moc
Jednoduše. Sestavit jednoduchou rovnici. Ovšem výsledek bude jen obecný, neboť není definováno číslo "m".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.