Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovíčka That a Of/From

Od: lukyn88 odpovědí: 4 změna:

Ahoj angličtináři,

chci poprosit o vysvětlení, jak je to se slovíčkem THAT. Ve škole nás učili, že to znamená "že", ale zjistil jsem, že to znamená i "TAMTO" nebo "KTERÝ", ale pro "který" nás učili zase slovo "WHICH"! Můžete mně vysvětlit, kdy co mám používat? S tím THAT je to velmi komplikovaný, ale vidím ho velmi často ve větách ( i vícekrát ve větě).

A potom nerozumím "OF" a "FROM". Vždy jsem měl za Of "čeho", ale je to také "Z / z něčeho", např. One of us, a pro tento výraz zase se mně hodí "FROM". V těchto výrazech a ve frázích nesnáším angličtinu *smich*

Díky moc, Lukyn.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejsem angličtinář, ale vím např., že that one znamená támhle ten/támhle ta/támhle to.

Slovo ofmůže být ekvivalent druhého pádu v češtině , tedy - z koho, z čeho.

Slovo from může znamenat z, např. z nějakýho města, např. - He has returned from London last week

doplněno 02.02.20 11:34:

Např. Which one může znamenat - který?

Např. Which one is correct? - který je správně?

kralovi*
hodnocení

0x
Tady je to pekne vysvetleno.
helpforenglish.cz/...

lukyn88
hodnocení

Teda, ta angličtina je hodně záludná...

Děkuji vám za komentáře ;)

tvfanda*
hodnocení

0x
Angličtina je možná záludná, ale čeština ještě víc.
Člověk, který se učí nějaký jazyk by měl trochu zapomenout na svou rodný jazyk. Ze začátku si může rodným jazykem pomáhat, říkat si co je stejné a co je jiné, ale postupem času je lepší myslet v tom druhém jazyce, který se učí.
Je dobré číst a poslouchat, ze začátku jednoduché texty nebo vyprávění a postupem času něco složitějšího.
Doporučuji stránky www.helpforenglish.cz , můžete si tam vybrat svou úroveň znalostí a učit se, jsou tam také testy, například :
helpforenglish.cz/...
helpforenglish.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]