Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejet na lyžák kvůli depresím

Od: sa* odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, Ahoj,

Přespříští týden máme jet na lyžařský kurz avšak já se tam bojím... Nechci tam jet... Už teď kvůli tomu nemůžu spát už přes rok trpím depresemi - jsem schopná probrečet i celé hodiny... Co mám dělat?

Děkuji předem za všechny odpovědi :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ahoj.
Kdybys již rok trpěla depresemi, tak bys již dávno upalovala k psychiatrovi pro pomoc.
To za prvé.
Nikdy nepoužívej tento výraz, když nevíš, která bije a buď opravdu šťastná, že ji nemáš *stop*
To bys teprve čučela, co taková deprese vlastně obnáší !
Ty se zkrátka a dobře nesnášíš se spolužáky a to je v podstatě také důvod k návštěvě psychiatra.
Že stále brečíš?
Není to tzv. hysterie? *zmateny*

sa*
hodnocení

Myslím že jste to vystihla lépe než já... Jako k hysterii se mi to hodí víc... Akorát že já jsem si to nedokázala nikdy přiznat...

lidus*
hodnocení

4x

Lyžařský kurz je plno legrace, toho bych se nevzdávala. Ale píšete deprese, dnes je to moderní slovo. Deprese máte z čeho, z kurzu? Podle věku, promluvte s rodiči, s lékařem. Lyžařský kurz, pokud nejste na VŠ a není to zápočet, není povinný. Nikdo vás nenutí na něj jezdit ale okrádáte sama sebe o zážitky. Řádí chřipka, když to jinak nepůjde, hodíte se marod.

joudic*
hodnocení

3x

A duvod? Lyzaky jsem nesnasel, protoze nenavidim zimu a snih, na lyzich jsem byl dost kopyto, ale leccos jsem pak nejak sjel. Ale celkove to bylo jakztakz vklidu, nevim jake vztahy mate s tridou, ale nakonec je sranda, ...akorat to ucitel zkurvil tim, ze tam vzal svoje nevychovane debilni decka, ktere atmosku nicily jak virus. Zas tak strasne to neni, ale fakt me nebavilo cekat az se vsichni nabazi jezdenim 5h vkuse az do odpoledne, kdyz ja chtel uz po pulhodine jit zpatky.

lyzak
hodnocení

2x
Ahoj já jsem na střední, Mam diagnostikovane deprese a úzkosti, mám antidepresiva a jela jsem... když by se cokoliv stalo, ucitele jsou tam akorát bych je předem informovala(pokud na to máte ten "papír"), sedla bych si s nimi a řekla bych jim to.. většinou lyzak kolektiv stmeluje.

lipanek
hodnocení

1x

Právě naopak na ten lyžák jet.

Budete utíkat stále před každým problémeme? To není život.

----------------

Uteču do depresí, k doktorovi, pod prášky, budu se litovat, promarním své mládí, svůj život, nejlépe s invalidním důchodem, do práce také nebudu moct chodit ...fakt, tohle opravdu chceš?

---------------

Možná ani sníh nebude, tak se lyží neboj. Budou procházky a nějaká zábava. Najdi si více dobrých normálních kamarádek a zjistíš, že máme každý nějaké smutky, trable, ale musíme se s tím poprat. Ber si od každé kamarádky něco dobrého, vyber si pozitivní kámošky. Pečuj o sebe, uč se dělat si dobře - krášlit se, oblékat se, šít na sebe, plést, něco dokázat, zvýšit si sebevědomí. Potom i tvůj náhled na svět bude růžový. Co vyzařuješ, to se Ti vrátí.

sa*
hodnocení

Tohle je hodně povrchní názor já nemám problém s lyžemi, lyžuji od 5 let, ale nechci se totálně rozjebat před mými spolužáky... Moje vztahy ve třídě bych přirovnala k boji. Jako líčení vám proti depresím nepomůže...

lipanek

Popsala jsem celkový styl života, nejenom, že líčením se člověk zbaví depresí.

Problém bude asi hlubší, potom tedy první rada v 8.35 od jany222 byla ta jediná správná.

Pokud si přečtete svoje zadání, tak většina z toho vyvodí, že se týdenní kurzu bojíte, nechcete na lyžák.

Že Vás trápí soužití v kolektivu, nepříjemní spolužáci, jsem z toho nevyčetla, až jste teprve reagovala ,,totálně rozjebat,, :(

Všimněte si, že lidus, lukas32 píší stejně. Pochopili stejně jako já, že máte obavu z lyžáku, ne z kolektivu dětí.

ladycat*

@sa, připomínáte mi sebe sama na SŠ. Bylo by lepší, kdybyste hned napsala, že máte problém s kolektivem děcek. To by sa dalo pochopit spíš než deprese. Pokud nechcete říkat učitelkám, že máte problém se spolužáky, jděte pro omluvenku k doktorovi. U nás na SŠ nebyl lyžák povinný, šla asi 1/3 1. ročníku. Taky jsem na lyžák nešla - jelikož moc děcek zbylo, normálně jsme chodili do školy, ale nezkoušelo se, atd. Mí spolužáci byli schopni jim nepadnoucí děcka jakkoliv zhovadit - našít na ně krádež nebo i návštěvu opačného pohlaví.

hodnocení

0x

Jít k doktorovi

lukas32
hodnocení

0x

Kdo se bojí, nesmí na lyže. Rada je jednoduchá, přestaň brečet a jeď!

botova
hodnocení

0x

Jestli si myslíte, že ten lyž.kurz fakt nedáte, tak si běžte pro marodní, třeba, že se vám motá hlava, máte rýmu a bolí vás svaly.

lenista*
hodnocení

0x
Promluvila bych si hlavne s rodici. Pokud mate takoveto pocity dlouhodobe uvazovala bych o zmene skoly pokud je tato moznost realna. Mit se spoluzaky vztah "neustaly boj" neni zrovna med

nikolkaaaaa
hodnocení

0x

Proč se bojíš? *haha*

A věř tomu, když by s trpěla depresemi, už bys dávno byla v nějaké lékařské péči.

Když jsem jela poprvé na lyžák taky jsem se strašně bála a když jsem tam byla, tak se mi to nakonec líbilo. Myslím že není co řešit, prostě si řekni že tozvládneš a hotovo.

sykorka*
hodnocení

0x

moje zkušenost - když jsem byla přijata na střední školu, jelo se ještě před nástupem do 1.ročníku na chmel - nikdo se s nikým neznal, bála jsem se toho a tak jsem nejela... a pak, když jsme přišli první den do školy, ti z chmelu už se znali a já si připadala jak outsider... litovala jsem, že jsem nejela... na podobných výletech, jako je chmel nebo lyžák, se lidi skamarádí, tak to ještě zvaž...

hodnocení

0x

Spíše se obávám, aby jsi netrpěl(a) dalšími depresemi až se třída vrátí z lyžáku a ty budeš totálně mimo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]