Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se co nejrychleji naučit Babičku?

Od: pepa0000 odpovědí: 10 změna:

Zdravím. za 2 dny mám jít ve škole na povinné "maturitní zkoušení" (jsem v prváku na střední). Dnes jsem si sice vypůjčil knihu ale za 2 dny ji nestihnu celou přelouskat. Nevystačím si se stejnojmeným filmem? Nebo si přečíst děj na internetu? "rozbor" mám již vypracovaný (stažen z internetu), jen se obávám, aby mě učitelka nenachytala na nějaký háček, co je v knize, nebo abych jí pověděl, př. co se stalo tu a tam. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

5x

Studente, za 2 dny notoricky známou knihu jakou je Babička budu umět s nějakými nedostatky nazpaměť. Film nestačí, rozbor z internetu, hmmm vy asi budete vážně výborný student, je tak dál a to chci vidět maturitu. To musí být strašná učitelka, když vám dá jen dva dny na přípravu, nebo žeby knihovna měla dlouhodobě zavřeno? Nemohu souhlasit, že je kniha nezáživná, naopak, čte se velmi dobře.

lee*
Lidus, na gymplu jsem byla premiant. Maturovala jsem se samyma jednickama. Jsem od dětství knihomol. Svého času jsem chodila do knihovny, domu nesla 11 knížek a za týden jsem tam byla zas. Četla jsem cestou do školy, pod lavici, do noci .. a přesto jsem babičku NIKDY nečetla. Také jsem obsah a detaily hledala všude. Knížka je strašně nezáživná, blbe se čte... Nemám ráda ani film. Prostě mi ten příběh vadí. Přečtení Babičky snad nevypovídá o našich hodnotách nebo inteligenci. Čtení rozvíjí slovní zásobu i fantazii. Měli bychom ve čtení děti podporovat a ne je nutit číst něco, co nemohou překousnout. Akorát je tím otravime.
lidus*

Jsem tedy nejspíš divná, já ji četla víc než 1x.

whatever

Každý má rád vlastní žánry. Ani jedna z vás dvou není divná.

lit
hodnocení

2x
Zkusila bych rozbory různé, fajn jsou na milujeme češtinu a nebo celkove na internetu.. Ale audiokniha se dá zvládnout

hodnocení

1x
To jsi se to dozvěděl dnes, že bude Babička? Asi ne viď?
Jinak to je strašně nezáživná knížka. Nedočetl jsem ji.
Zkus to nějak uválčit a příště začni číst dříve.

newbie*
hodnocení

1x

Hecni audioknihu xd

host
hodnocení

1x

Děj asi znáte, jména všech postav a jejich charakteristik také, tak si přečtěte některé typické pasáže - příjez babičky, něco o Viktorce, o panu mlynáři, o kněžně Hortenzii a cestě babičky s dětmi na zámek a nakonec i pár citací "v létě vstávala babička ve čryry ráno, v zimě v pět..." , "šťastná to žena..", atd. Pokud máte ilustrované vydání, prohlédněte si všechny obrázky a zkuste pak vlastními slovy velmi stručně vyprávět děj, nebo děj několika situací.

lipanek
hodnocení

1x

Babičku jsem četla v deseti letech a moc se mě líbila. Nebylo tolik televize a o PC a mobilech jsme nevěděli. Dnes jsou holt jiná lákadla.

Zde za 1 odpoledne načtete vše potřebné.

cs.wikipedia.org/...

Charakteristika postav + 1. - 18. kapitola - velmi zkráceně, ale podstatné tam je. Co Tě zaujme, to si můžeš přečíst přímo v knize.

lee*
Tak já třeba četla Malého Bobše, Káju Maříka i Řídících Márinku a bavilo mě to. Přesto jsem Babičku nezkousla a nikdy neprecetla. Zkrátka je to o tom, co komu sedne ne o době

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]