Nejste přihlášen/a.
Zdravím. za 2 dny mám jít ve škole na povinné "maturitní zkoušení" (jsem v prváku na střední). Dnes jsem si sice vypůjčil knihu ale za 2 dny ji nestihnu celou přelouskat. Nevystačím si se stejnojmeným filmem? Nebo si přečíst děj na internetu? "rozbor" mám již vypracovaný (stažen z internetu), jen se obávám, aby mě učitelka nenachytala na nějaký háček, co je v knize, nebo abych jí pověděl, př. co se stalo tu a tam. Díky
Studente, za 2 dny notoricky známou knihu jakou je Babička budu umět s nějakými nedostatky nazpaměť. Film nestačí, rozbor z internetu, hmmm vy asi budete vážně výborný student, je tak dál a to chci vidět maturitu. To musí být strašná učitelka, když vám dá jen dva dny na přípravu, nebo žeby knihovna měla dlouhodobě zavřeno? Nemohu souhlasit, že je kniha nezáživná, naopak, čte se velmi dobře.
Děj asi znáte, jména všech postav a jejich charakteristik také, tak si přečtěte některé typické pasáže - příjez babičky, něco o Viktorce, o panu mlynáři, o kněžně Hortenzii a cestě babičky s dětmi na zámek a nakonec i pár citací "v létě vstávala babička ve čryry ráno, v zimě v pět..." , "šťastná to žena..", atd. Pokud máte ilustrované vydání, prohlédněte si všechny obrázky a zkuste pak vlastními slovy velmi stručně vyprávět děj, nebo děj několika situací.
Babičku jsem četla v deseti letech a moc se mě líbila. Nebylo tolik televize a o PC a mobilech jsme nevěděli. Dnes jsou holt jiná lákadla.
Zde za 1 odpoledne načtete vše potřebné.
Charakteristika postav + 1. - 18. kapitola - velmi zkráceně, ale podstatné tam je. Co Tě zaujme, to si můžeš přečíst přímo v knize.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.