Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohle hodne spatne vysvědčení?

Od: studentka odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli si myslíte, že mít v prváku na gymplu v pololetí 5 trojek je hodně špatný. Jsem typický příklad flákače, v podstatě se skoro neucim, což mi zůstalo se zakladky, kde jsem se nemusela vůbec snažit. Rada bych to v příštím pololetí vytáhla na maximálně jednu trojku. Mám z toho ted docela špatný pocit, je to takový můj první školní neúspěch. V průběhu roku mi to bylo jedno, měla jsem jine zájmy, ale když to ted vidim sesumirovane, jsem na sebe naštvaná. Vím, že kdybych se začala poradne učit, muzu byt s prehledem nejlepší ve třídě.. Beru to jako svoje osobní selhání a mam z toho depky. Co myslíte, je to opravdu tak hrozne? A je to v prváku ostuda?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

Ony ty známky nejsou pro život důležité a i se špatnám vysvědčením se dá vystudovat VŠ a dobře se uplatnit v zaměstnání.

toto
hodnocení

2x

Nejdůležitější je, že si si to všechno uvědomila a chceš se zlepšit. Učivo bude ještě náročnější a bez učení by si mohla poklesnout i na nedostatečnou. 5 trojek ostuda v prváku moc není, ale pro tebe to ostudou je, protože máš na víc. Přece se nechceš zbytečně řadit mezi ty horší. Ty horší se možná i učí a přesto to nedávají.

hodnocení

1x

No, nic moc to není, ale na konci roku z toho může být 5 dvojek a to by už šlo. Nevytahuj se, že můžeš být nejlepší ze třídy, ale aspoň na ty dvojky to dokaž. Ukážeš, a nejen sobě, že opravdu za něco stojíš a nejsi jen kecka. A kdybys byla o maturitě ne nejlepší, ale stačí mezi nejlepšími, tak klobouk dolů, to bys byla borec! Ke krásné dívce patří i krása v hlavě! Držím palce a dej vědět!

hodnocení

1x
Ono je to i trochu o něčem jiném, když jsem nastoupil na gympl tak zrovna tenhle ročník povolil kraj jen jednu třídu. Takže z 70ti lidi se po prijimackach dostalo 32, vlastně všichni co měli na ZŠ max pár dvojek, s trojkou tam nebyl nikdo a ejhle uz za čtvrt roku byli vidět propastne rozdíly v kvalitě jednotlivých ZŠ. Překvapivě z vesnických malých škol jsme byli lépe připraveni jak ti z velkých městských. A samo pár lidí pak propadlo, pár odešlo, dost bylo rádo že prolezlo se 4kama...je to holt jiná skola a ne každý premiant se udrží tam kde býval. Já jsem takhle pomalu kleslal v posledních ročnících VŠ v předmětech kterém jsme museli udělat abychom mohli ke státnicím, ale absolutně nesouvisely s oborem, tak na ty jsem z vysoka víte co a vlastně mi ke štěstí stačilo že jsem zkoušku udělal. Historie se neptá co jsem jako strojar měl z psychologie :)

hodnocení

1x

Nechápu co chce slečna vlastně vědět.

Ví že když se bude trochu učit tak bude ve třídě absloutní jednička ! Ale protože je trochu lempl a flink a učit se jí nechce tak se pro klid duše aby to mohla případně flákat dál, ptá po internetových diskuzí zda trojky stačí nebo ne...A podle požehnání na poradně se bude učit nebo flinkat dál.

Zvláští přístup ke škole.

hodnocení

1x

Ano, je to normální, zvlášť u těch žáků, kteří udělali ZŠ znadno, bez velkého úsilí. Neboj, teď už se budeš jenom zlepšovat.

hodnocení

0x

Stává se to. Změna režimu výuky mezi základkou a gymplem je opravdu velký a ne každý se okamžitě přizpůsobí. Někomu to trvá déle.

hodnocení

0x

Depky ze známek je fakt hrozné. To je na mašlu...

To myslíš vážně?

d
hodnocení

0x

Určitě ne, zvlášť na gymplu. Tím ti ale neříkám ale abys to flákala ještě víc, pokud říkáš že to flákáš teď. Postupem času to bude asi jen těžší. Není však podstatné jesli máš jedničku nebo dvojku, dvojku nebo trojku. Ikdyž jsi v prvním ročníku zkus se zaměřit na něco co tě bude bavit a co zvolit za VŠ aby jsi se dobře uplatnila a dostala peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]