Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mám reagovat na otravnou spolužačku?

Od: ebi* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, mám takový celkem nepříjemný problém. Zrovna jsem v prvním ročníku na střední škole. Jakožto holka jsem se na začátku školního roku začala bavit s mou spolužačkou (kvůli zachování anonymity nebudu uvádět její jméno). Bylo to spíše takové seznamování a povídání si o škole. Po čase se to ale začalo trošku zhoršovat. Když jsme spolu chodily ven, vždy začala mluvit o věcech, o kterých mi bylo nepříjemné diskutovat (například o tom, jak ptáci s prominutím serou na střechu vlakového nádraží). Má hodně pronikavý hlas, takže vše, co řekla, slyšeli i ostatní lidé kolem nás. U oběda si mě neustále prohlíží, když zrovna jím. Prohlíží si mě také v hodinách, když cokoliv píšu nebo když sedím a dávám pozor. Mluvila jsem s ní i o tom, že mám přítele a jsem s ním šťastná. Pár dní po tom, co jsem jí to pověděla, mě pozvala ven s jejím kamarádem, ale pochopitelně jsem nešla. Vypadá to, že moje spolužačka nám s přítelem vztah nepřeje. Přijde mi, že se chová celkem namyšleně a musí být ve všem nejlepší. Moje otázka je, co byste dělali na mém místě Vy?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Máš své ego, rozhoduješ se sama s kým se budeš stýkat a s kým ne. Pokud ti není příjemné se s ní stýkat, odmítni to. Předávala by ti jen negativní energii (tzv. upír) a ty by ses necítila dobře. :)

hodnocení

3x

Zdravím. Pokud je Vám nesympatická, tak se snažte nevšímat si jí. A nevyhledávejte kontakt s ní. Pokud bude dotírat, slušně jí řekněte, že na ni nemáte náladu a nemáte si s ní ani co říci.

hodnocení

3x

Asi jediné řešení je setkávat se s ní mimo vyučování co nejméně a když už s ní budete muset mluvit, tak "stočit" řeč na neutrální témata. Když např. začne mluvit o něčem Vám nepříjemném, tak klidně třeba říct - o tom se tady bavit nebudu. A když by nepřestala tak "natvrdo" říct třeba - musím ještě něco vyřídit, tak ahoj, a jít pryč.

ladycat*

Taky jsem měla podobně otravnou spolužačku na SŠ - dokonce chtěla jít ke mně přespat. Tehdy jsem to stopla, bylo to už vrcholně nepříjemné. Taky mluvila o podobných hloupostech typu: Koukej, jak ptáci kálí na střechu! a smála se tomu. Na ní, resp. na nás obou, se pak smáli kolemjdoucí. Neměla jsem moc přátel, tak jsem byla i ráda, že si se mnou povídá, ale pak se to zvrtlo.

lukas32
hodnocení

0x

Možná chce být spolužačka s Vámi, ráda by o někoho pečovala. Tak se tomu nebraňte a buďte s ní, určitě ocení Váš přístup. Hlavně to chce si s ní povídat a nedělat unáhlené závěry.

honzahuang
hodnocení

0x

Nazdar, neboj se být kní upřímná pověz jí co ti vadí a co cítíš. Držim ti palce určitě to vyjde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]