Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad aj textu

Od: petrrr* odpovědí: 6 změna:
Ahoj. Jmenuji se Petr a chodím do 6. třídy. Učitel mě nemá moc rád, proto mi dal tento text přeložit který je na obrázku. Angličtina mi vůbec nejde, pomůže mi to někdo přeložit prosím? Moc vám děkuji za pomoc lidé :)
Překlad aj textu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniela1
hodnocení

0x

Tak to zkus alespoň překladačem, ne? Klidně ti to tady opravíme, ale překládat tak jednoduchý návod celý..? :)

petrrr*
hodnocení

Zkoušel jsem to dávat do překladače ale vůbec to nedává smysl :(
daniela1

Tak jsem si dala práci ten návod přepsat do Google překladače a nezdá se mi, že by to vůbec nedávalo smysl.. ;) Už v tom návodu jsou některé věty trochu (víc) nelogické, překlad je ještě dál zničí, ale i tak chápu, o co asi jde. Popis kontrolek se vesměs opakuje, přeložit tu tabulku / obrázek ("figure") by taky neměl být problém..

Nicméně, ty nejsložitější pasáže, velmi volně přeložené.. Ostatní už překladačem smysl dává, nebo pořád ne? ;)

The utility electrical equipment in car ...

=>

Elektrická zařízení v automobilu, jízdní návyky a ostatní faktory ovlivní životnost autobaterie. Podle následujícího obrázku můžete vědět, jestli je napětí normální nebo ne.

If you detect the current battery voltage is ...

=>
Pokud zjistíte, že po několika hodinách jízdy je napětí baterie 11.9V nebo nižší, může být baterie poškozená (za předpokladu, že obvod / okruh motoru byl zkontrolován a funguje správně) a nelze ji dobíjet. Co nejdříve baterii vyměňte.

play.google.com/...
Kdybys to příště nechtěla pracně opisovat tak to stačí v mobilu s androidem prohnat tímhle programem. Je to po něm potřeba přečíst protože OCR není nikdy 100% bezchybné ale je to jednodušší než to opisovat.

hodnocení

0x
Jestli Ti to učitel zadal, protože Tě nemá rád, tak bych se bránil. Jestli je to jen normální úkol, tak z něj nedělej "vraha".

tvfanda*
hodnocení

0x
Tak nevím, proč vám dal učitel přeložit tento text, asi si dělá legraci.
Nedivím se, že když to překladač přeloží, tak to nedává moc smysl.
Ten text je psaný špatnou angličtinou, psal to člověk, který anglicky buď vůbec neumí a použil nějaký automatický překladač nebo umí, ale hodně špatně a použil k tomu nějaký slovník, který mu stejně s gramatikou nepomohl.
Každopádně ať to psal původně v jakémkoli jazyce, tak elektrotechnice moc nerozumí. Celý text na mě působí jako velký vtip.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]