Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
asi se potřebuji spíš vypovídat než poradit. Zítra mě čekají státnice na právnické fakultě a jsem z toho naprosto hotová. Až do minulého týdne jsem byla téměř v pohodě, říkala jsem si, stíhám, hodně toho vím, nějak to půjde, ale pak jsem začala opakovat otázky a zjistila jsem, že nejenže nevím ty problematické, ale nevím už ani základní věci. Jakékoliv opakování, přemýšlení nad tím už mě ani nebaví, jsem naprosto demotivovaná cokoliv dělat, info zatím od státnic je 50% úspěšnost a zítra ještě mají zkoušet ne úplně nenároční zkoušející. Moje nervy došly tak daleko, že jsem minulý týden třikrát se sebou sekla, zvracela jsem, začala jsem krvácet přes HA, pořád je mi dost špatně, točí se mi hlava. Na jednu stranu je mi jedno, jestli to zítra dám, za zdraví mi to nestojí, ale už se nechci to všechno učit znovu na druhý pokus a k tomu to ještě nejsou všechny státnice, na právech jsou rozdělené do bloků a v květnu mě bude ještě čekat jeden tak jako tak a ten bude ještě horší. Právo mám ráda, pracuji na právním oddělení a práce mě moc baví a chtěla bych to dělat i dále, ale jsem naprosto zničená z učení a demotivovaná pokračovat. Kdyby teď záleželo jenom na mě, tak se na to vybodnu, ale okolí do mě dává naděje, že to přece musím udělat, všichni jsou na mě moc hodní (třeba tchýně mi uvařila hromadu jídla na týden, ať nemusím vařit) a já je nechci zklamat.
podívej , poslední den se už nemá cenu učit, ale jít na procházku, protože přeučená hlava potřebuje uklidnit. Stresu se zbavit nejde úplně, pokud jsi studovala slušně, nemusíš se bát že to nedáš. Fakt uklidni hlavu, ona si vzpomene, neboj...ale dej jí také chvíli klidu aby si to utřídila...ta hlava...a tím pádem i ty , hlavně se dobře vyspi...Dáš to neboj a zítra písni..
Včera jsem státnicovala a úspěšně. Už jsem před tím jedny státnice měla za sebou a věděla jsem, do čeho jdu. Myslím, že tomu přikládáš velkou váhu. Co nejhoršího se může stát? Přijdeš ke komisy a sekneš sebou? Přijdeš ke komisy a budeš mít totální okno a komise tě seřve a pošle domů s hodnocením F? A co se stane v případě nejhoršího scénáře? Zemřeš? Nebudeš mít co jíst, kde bydlet, nebudeš mít žádné finance? Uvědom si, že škola je jen jeden aspekt tvého života, přežiješ to, i kdybys to totálně podělala. Takže nervy jsou úplně zbytečný. Dnes už nemá cenu do toho čumět, odreaguj se, praktikuj jógu, dýchání do břicha, a hlavně si řekni, že jde vlastně o nic. Protože když se naplní tvoje nejhorší možné scénáře, tak to půjdeš příště zkusit znovu, neboť na státnice máš dva (až tři) pokusy.
Jinak se vykašli na nějaké zklamání někoho, ano pomáhají ti, ale nemáš k nim vůči tomuto žádné povinnosti. Pomohou ti, i kdybys to nedala. Jo, a fakt jsou ty nervy zbytečný, komise v drtivé většině opravdu nechce potopit. Prostě se nic nestane, když něco z toho nedáš, a budeš se to učit znovu, ono v té hlavě něco z tohohle učení zůstane, navíc už budeš vědět, co jsi podcenila, třeba, a bude to všechno lepší, teda v nejhorším případě, kdy to teď neuděláš.
Fakt si nenič nervama zdraví, to máš jen jedno, narozdíl od pokusů na státnice, zvracení, a jakékoliv vynervování je úplně zbytečný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.