Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych vybrat nějaké odborné učiliště. Hodně důležité je pro mě budoucí uplanění a plat. Představoval bych si něco jako elektrikáře. Přemýšlím i o tom že bych se během školy naučil hodně dobře německy a šel pracovat tam. Jaký technický obor je podle vás nejlepší? Technických škol v Čr je snad 100 a vůbec nevím na kterou jít. Jsem z Jihlavy ale není to pro mě jediné kritérium.
Děkuji za odpověď
Zdravím Danieli, měj tochu vyšší cíle Obor elektrotechnika se dá vystudovat mimochodem i jako maturitní. Sám jsem vystudovaný elektrotechnik, mám kvalifikaci (vyhláška 50/5) ale jinak neumím kvalitně opravit ani vypínač. Je to proto, že jsem si vybíral stejně jako ty - (uplatnění a plat) místo toho, abych šel studovat to, co mě opravdu baví. V průběhu studia na střední jsem objevil úžasný koníček a to nutriční výživu. Po maturitě jsem se přihlásil na VOŠ Zdravotnickou, kde stále ještě studuji, jsem nadšený, užívám si to a mám hromady plánů a cílů s podnikáním v mém oboru. Tím chci říct, že si vyber spíš podle zájmu. Kdybych se nechal zaměstnat, jako elektrikář, bylo by teď ze mě úplné ho*no. Chodil bych každý den do práce, která mě nebaví, kterou nesnáším a kterou neumím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.